Kenth Hagström

En knasig, kul och kreativ filur. Flexibel tusenkonstnär med många järn i elden!

WWW

10 idéer till blogginlägg

Frustrerad? Här får du 10 idéer till blogginlägg!

Frustrerad? Här får du 10 idéer till blogginlägg!

Alla som bloggar får ibland totalt stillestånd i hjärnkontoret, idéerna tryter och du kommer på exakt NOLL saker att skriva om! Få inte panik, räddningen finns i det här inlägget. Tänkte nämligen ge dig 10 idéer till blogginlägg som du kan använda i nästan vilken nisch som helst! Har du funderat på att börja blogga men inte riktigt vågat än, då kan du läsa min artikel om det här.

1. Skriv en lista

Att göra listor fungerar ALLTID, det är helt säkert! Berätta 5 saker som dina läsare kanske inte vet om dig! Du kan skriva upp 5 saker du gjort som du är stolt över. Listor är en effektiv lösning på bloggtorka och man behöver inte ha jättebra fantasi för att komma på fler saker att lista!

2. Berätta om din hemstad

Skriv ett inlägg om din hemstad, lyft fram de bra sakerna med att bo där just där du bor! Vad finns det att göra? Finns det vackra parker att gå i? Naturreservat att besöka? Finns det något köpcentrum, vilka affärer finns där? Finns det något område som är vackrare än de andra? Vad är bra med att bo där du bor?

3. Skriv en recension

Mest troligtvis så har du nyligen sett en film, eller hur? Det behöver inte vara en ny film egentligen, det som behövs är bara att du faktiskt sett en film. Skriv i så fall en recension om den, tala om vad du tycker är bra och dåligt. Men avslöja inte slutet! Ge filmen X antal stjärnor! Är du mer en bok-människa så kan du så klart skriva en bokrecension istället! Tipsa dina läsare, sånt uppskattas!

4. Dina favorit-appar

Alla har en mobiltelefon, vilka appar som används kan däremot variera. Berätta vilka du använder och förklara varför du tycker att de är bra. Det här går ihop lite med mitt första förslag om listor, men jag bestämde att mobilen kan få en egen punkt på listan!

5. Vilket är ditt drömjobb?

Berätta vilket som är ditt drömjobb, även om man har ett jobb så har de allra flesta av oss ett drömjobb! Vilket är ditt? Har du funderat på om det är möjligt? Dina läsare är nyfikna, ge dem lite bakgrundsinformation om varför just detta är ditt drömyrke!

6. Ditt favoritrecept

Bakverk är aldrig fel, vem gillar inte att fika liksom? Dela med dig av ditt favoritrecept, gärna med bilder så klart! Alla behöver ibland ta en fikapaus, det tycker i alla fall jag!

7. Resmål

Berätta om en plats dit du skulle vilja åka eller har varit. Vad är det som är bra och varför skulle du rekommendera någon annan att resa dit? Man kan inte jobba jämt, semester är något vi alla behöver ibland. Locka med en vacker bild från resmålet du skriver om!

8. Tipsa om en annan blogg

Ja, tipsa om någon annans blogg eller hemsida. Att alltid skriva om sig själv och det man gör kan ibland bli tråkigt för dina besökare. Du skulle ju kunna tipsa om min till exempel! 😉 Men länkutbyten är ju faktiskt effektivt om man vill koppla samman två bloggar eller flera, internet är ju ett stort nätverk med länkar.

Besök gärna min bror och hans sambos hemsida för foto, de är bägge duktiga och har en egen liten studio att fota i. Du hittar deras bilder och äventyr på:

https://www.lufoto.se/

9. Skriv ett svar

Om du nyligen läst ett blogginlägg med en huvudsaklig fråga, skriv ett eget inlägg och svara på frågan så gott du kan! Länka också till det inlägg som du svarar på. Uppmuntra dina besökare att diskutera ämnet i kommentarsfältet!

10. Ett citat

Ett blogginlägg måste faktiskt inte vara långt, ibland räcker det med ett kort citat och inget mer. Låt dina besökare få tolka citatet själva, de kan ju skriva en kommentar om de undrar något!

Andra förslag?

Förhoppningsvis så har mina 10 idéer till blogginlägg gett dig i alla fall någon ny idé!? Gillade du min lista? Har du egna förslag? Skriv en kommentar nedan och berätta!

14 Kommentarer

  1. Vilka bra tips! Har faktiskt tänkt att det skulle vara kul att turists lite i hemstaden och se lite ur ett nytt perspektiv.

  2. Superbra och användbart inlägg!! Många som har användning av dessa tips till och från med all säkerhet! (Jag med) 😍

  3. Bea

    Vilka bra tips 🙂

  4. Kul och bra tips! Mycket användbart

  5. Bra tips på inlägg. Kan allt vara käckt & ha en liten samling på idéer när motivation eller inspiration tryter 🙂

  6. Bra tips! Tack.

  7. Tack för tipsen

  8. Vilka bra tips nu fick jag nya idéer till bloggen har ofta bloggtorka

Kommentera

En knasig, kul och kreativ filur. Här hittar du min blogg och mycket annat.

%d bloggare gillar detta: