2021 – Nytt år, nya tider

Vi hoppas nog alla att 2021 ska bli ett bättre år än 2020. Det enda bra är att jag lyckats börja spara och investera lite pengar på börsen. Går jag ju i alla fall lite plus hela tiden, så något rätt gör jag ju. Men jag är inte vad jag skulle definiera som framgångsrik, än. Det kräver nog lite mer insatser och kapital. Det är ju tyvärr så att desto mer pengar man har, desto mer pengar kan man tjäna. Finns ju en rolig meme om det här med pengar, ofta känner jag mig lite transfinansiell… Tyvärr så är det så att det mesta här i världen blir lättare om man har mer pengar.

TRANSFINANCIAL

A rich person born in a poor person’s body. A real financial identity disorder.

Jo, jag har ett fast arbete som ger lön. Men det är så lågavlönat så man skäms. Det lär knappast hända något intressant på lönefronten heller. Det fackliga har inget att säga till om när det kommer till det mer än att sätta lägstanivån, som används mycket flitigt. Men mer att göra kommer vi garanterat att få, utan förbättrade villkor alltså. Så ser jag på det, vilket jag baserar jag på erfarenhet. Å andra sidan ska man väl vara glad att ha ett arbete alls efter 2020, men jag sitter fast i löneutvecklingen och just den biten gillar jag inte alls. Så det blir att fortsätta leta efter annat 2021 också.

Limbo

Året som gått har ju i övrigt varit helt katastrofalt. Men det sägs att man ska blicka framåt, frågan är bara hur långt framåt. Den här pandemin verkar ju inte vilja försvinna. Får hoppas på att vaccineringen kommer igång rätt snart. Så himla trött på att världen är i någon slags konstant limbo. Dessutom skulle det vara trevligt att kunna hälsa på andra människor som vanligt igen.

Vad ska jag göra 2021?

Jag har inte gett några nyårslöften. Men jag ska försöka att minska ner mitt sockerintag. Jag ska försöka röra på mig oftare och motionera mer regelbundet. Det betyder bland annat att återgå till min workout som jag faktisk gjorde kontinuerligt i somras under en ganska så lång period. Känner att en del byxor har blivit lite trånga. Dessutom ser jag på mig själv i spegeln att jag gått upp i vikt. Med dåliga vanor så blir det så, men de ska ändras! Kommer att uppdatera er framöver om hur det går.

Kreativitet

Det skulle också vara trevligt att göra något mer kreativt. Det jag menar är att jag är lite dålig på att använda den svindyra systemkameran och dess kringutrustning. Men bor man i Sveriges absolut fulaste stad så är motiven en aning begränsade. Alltså, jo det finns ju människor man skulle kunna fota. Men de allra flesta är alldeles för nöjda med sina mobil-selfies och förstår inte syftet. Så det får helt enkelt bli landskap och natur istället, när man väl tar sig tid. Skulle gärna resa runt och fotografera vackra platser. Men det här med att resa är det ju mer eller mindre stopp för nu. Dessutom har jag inte råd att resa så mycket som jag skulle vilja. Mitt resande kommer nog även fortsättningsvis att bestå av pendling till och från jobbet. Med en del avstickare till affären. Så sjukt tråkigt så man spyr inombords…

För den som vill se mina tidigare foton, besök @aswedishphotographer för landskap och natur. @fotomagiskt för porträtt och människor. Min personliga användare hittar du på @kenthhagstrom.

Sen har jag ju faktiskt sparkat igång denna sida igen. Tanken är att det ska komma minst ett inlägg i veckan. Känner att det har jag tid och ork till att göra. Kanske något extra ibland. Apropå det här med att skriva så skriver jag faktiskt lite då och då på en bok om foto också.

Det skulle också vara trevligt att få till någon slags hobbyinkomst. Något som man kan utveckla till något som ger lite extra sedlar på bankkontot. Någon affiliate till denna blogg hade ju varit trevligt, så man kan länka till relevanta tjänster till exempel och på så sätt tjäna någon extra krona ibland. Jag skulle säkert kunna skapa någon form av digital produkt också, men det är det där att ta sig tid att göra det. Skapa istället för att konsumera saker är nog bra. Men jag har alldeles för få bra idéer… Men det kommer kanske… Eller inte…

Kenth

Kenth är en kreativ och kamerakunnig kille född 1976. Han är också en ambitiös drömmare med storslagna mål. Samtidigt också en knasig men kul och kamratlig filur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *