Kenth Hagström

En knasig, kul och kreativ filur. Flexibel tusenkonstnär med många järn i elden!

Skoj, Vardag

5 appar jag använder – iOS

Apple

Apple

Alla har olika preferenser när det kommer till vilka appar som installeras och används. För min del handlar det mycket om praktiska saker, saker som gör mitt fotograferande lite enklare! Idag tänkte jag berätta om 5 appar jag använder nästan varje dag!

1. Instagram

Hur tråkigt vore det inte att fotografera om ingen kan se ens bilder? Instagram är förstahandsvalet när det kommer till att publicera foton. Själv har jag två konton, kenthhagstrom och fotomagiskt.

2. Magic Hour

För den som vill fota natur och landskap är den gyllene timmen ofta den mest heliga stunden på dagen! Det är då ljuset faller som vackrast mellan träden, det är då du hör fåglarna kvittra på morgonen. Det är då du kan se färgsprakande solnedgångar på kvällen! Men eftersom solen går upp och ner olika tider varje dag så hjälper den här appen dig att veta när denna timme startar och slutar!

3 . Snapseed

Tröttnat på de begränsade möjligheterna till redigering i iOS egna app? Då är det här för dig, programmet har en del lite mer avancerade funktioner. Det är dessutom lätt att komma igång med appen. Det är ett komplett verktyg för redigering av bilder på mobilen!

4. Dropbox

För att enkelt flytta filer mellan olika enheter så använder jag Dropbox, det är supersmidigt och lättanvänt. Att skapa ett konto är gratis och man får relativt gott om utrymme.

5. Foap

För den som vill sälja foton är det här det självklara valet. Man kan också delta i en slags tävlingar där kända varumärken söker nya bilder till sina produkter, priserna man kan vinna är helt okej! Har själv inte vunnit någon sådan, har förstås inte försökt heller. Däremot har jag faktiskt sålt bilder genom appen. Men ladda inte upp dina absolut bästa bilder kanske, man får inte så mycket betalt per bild!

Vilka appar använder du?

Det var några av mina favorit-appar! Vilken är din absoluta favorit-app, om du bara fick välja en enda alltså? Det är svårt, eller?

2 Kommentarer

  1. Själv kör jag icloud som fil hantering mellan datorn och telefonen

Kommentera

En knasig, kul och kreativ filur. Här hittar du min blogg och mycket annat.

%d bloggare gillar detta: