Kenth Hagström

En knasig, kul och kreativ filur. Flexibel tusenkonstnär med många järn i elden!

Foto, Skoj, Vardag

Äventyr i storstan

Är efter helgen ganska så trött, om det beror på det varma vädret eller det tjeckiska ölet är en annan fråga. Tågresan till Uppsala i fredags gick i alla fall utan alltför mycket krångel. På vägen hem var det inte lika smärtfritt, återkommer till det senare. På lördagen blev det äventyr i storstan.

O’neils Irish Pub

Fredagkvällen spenderades på en mycket trevlig liten pub i Uppsala. O’neils Irish Pub & Restaurant där personalen endast talar engelska, så klart med irländsk dialekt. Provade en för mig ny ölsort, som visade sig vara riktigt god! Ett tjeckiskt öl som jag inte kan stava till, jezek?! Vi tog en promenad runt och tittade lite på de andra ställena. Men vi gick sen tillbaka till de mycket trevliga irländarna! När kvällen var klar tog vi bussen tillbaka till Södra Rosendal. Busstrafik som denna skulle det vara hemma i Dalarna också!

Gamla stan

På lördagen så reste jag och min vän Lars-Åke till Stockholm. Jag köpte dagsbiljett med alla zoner inklusive SL i UL:s app, bara att flänga runt som man vill, även i tunnelbanan. SL har ju en del av färjelinjerna också. Smidigt att kunna lösa det så. Åkte med Djurgårdsfärjan en sväng också, tittade på karusellerna inne på Grönan och konstaterade, nej.

Men vi började besöket på Café Stiernan, där vi åt Ramen! Tittade in en snabb sväng på sci-fi-bokhandeln. Sen gav vi oss ut till fots på foto-tur i gamla stan. Missade solskydd, gassade på rätt bra. Tror jag klarade mig ändå, utan att bränna mig.

Översvämning

Idag har det inte hänt så mycket, slöade i soffan och tittade på tv mestadels. Sen kom regnet, åskan och översvämningen. Efter middag på IKEA så bar det av mot tågstationen, där gick det inte att gå. Stationen var typ fylld med vatten när jag kom dit. Dessutom avstängd, det var bara 14 min kvar till avgång när jag kom dit. Så jag frågade en väktare hur man tog sig till spåren, man var tvungen stygn runt hela stationen… så det blev bråttom. Blev en liten språngmarsch, när jag väl var på rätt ställe, då berättar de att tåget är försenat! Humor, jo tack! Hahaha! Nu sitter jag i alla fall på tåget på väg hem, men det är signalfel, tågmöten och en massa annat… Men jag är i alla fall på väg hem!

Kommentera

En knasig, kul och kreativ filur. Här hittar du min blogg och mycket annat.

%d bloggare gillar detta: