Den rödgröna sörjan måste bort!

Kostnaden för den rödgröna omställningen är människors privatekonomi, företags lönsamhet, våra jobb, entreprenadarbeten och jordbruk… Ja, det är negativt för hela samhället med dessa tokigt höga skatter på drivmedel, för det är INTE råoljepriset det handlar om som de gärna vill göra sken av i media, problemet är hur det beskattas. Det viktigaste i nästa val är således att den rödgröna sörjan inte kommer till makten igen och att människor förstår att en röst på S automatiskt är en röst på MP. Nej tack, vårt land behöver lite högerpolitik med lite mer konsekvenstänk! Man undrar lite vad det är som kostar så mycket att miljarder måste in på det här sättet.

När du åker till affären nästa gång så kan det vara så att varje enskild vara du köper gått upp i pris, det kommer kanske inte att märkas till en början. Men många bäckar små blir i slutändan en flod. Varorna ska transporteras, transporter sker i huvudsak av lastbilar, lastbilar drivas av diesel. Lantbruket behöver köra sina maskiner för att kunna leverera, lantbruksmaskiner går på diesel.
Källa: Aftonbladet

Sverige har nu världens högsta pris på drivmedel. Svensk biltrafik är en droppe i havet när det kommer till utsläpp. Utgår från att fler bilar blir slangade framöver. Snart kanske vi alla köper vår soppa till bilen i våra no-go-zoner.
Källa: Bulletin

De som bor nära gränsen åker över till grannlandet och tankar. Jag hade gjort samma sak om jag kunde. Det betyder att det är något fel på Svensk politik eftersom det är billigare i samtliga grannländer. Funderar på om det kanske blir billigare om man köper upp en massa dunkar, hyr ett släp och tar en sväng till Norge och fyller upp allt och åker tillbaka.
Källa: TV4

Samtidigt så sågade vår finansminister sänkt bensinskatt!?
Källa: SVD

Våra politiker stoppar kärnkraft som är det mest effektiva sättet att skapa energi på.
Källa: Tidningen Näringslivet

Samtidigt kördes ett oljeeldat reservkraftverk igång i Karlshamn där 140000 liter olja förbrändes per timme.
Källa: SVT Nyheter

En stor del av detta Svenska folket är missnöjda med dessa höga priser, den slutsatsen drar jag av aktiviteten i Facebook-gruppen Bränsleupproret (som tidigare hette Bensinupproret) på sistone, en grupp som i skrivande stund har över en halv miljon människor med sig. Jag hoppas att du följer med ut och demonstrerar när det är dags!
Länk: Bränsleupproret

Det föreslås också en ny bilskatt, det tar aldrig slut. ”Måste dra in mer pengar”. Vad är det som kostar miljarder?
Källa: SVD

Företag förlorar massor med pengar, källhänvisning med ett exempel. Men det är ju lika för alla entreprenadfirmor, kanske till och med ännu större förluster för de som befinner sig längre norrut i vårt avlånga land.
Källa: Ölandsbladet

Det är snart vinter, vad kommer att hända när de som lagt anbud om snöröjning får till svar att pengarna inte räcker för att tanka ens. Tror du att vägarna kommer att vara plogade? Det tror inte jag. Vad händer i nästa steg när människor på riktigt inte kan ta sig fram på vägarna?

Den rödgröna sörjan som sitter vid makten kanske inte såg det komma, men de ska banne mig bli varse.
https://www.svd.se/bransleuppror-gor-sig-redo-for-storre-aktion Skriv gärna under också: https://www.skrivunder.com/vi_stottar_bensinupprorets_krav

MP pratar om att vi ska bort från vårt beroende av fossilt bränsle, det är lätt om man bor i huvudstaden och tjänar lika mycket som en annan gör på ett år på en månad. Det är folket som får betala för denna helt snedvridna politiken. Mindre piska och mer morot istället! Och ja, jag vet att det är SD som pratar i klippet också (ni får vara hur upprörda ni vill på det), men just i detta fall har de rätt i sakfrågan, omställningen ligger längre framåt i tiden än vad den rödgröna sörjan inbillar sig.
Källa: SVT

Om man verkligen vill minska koldioxidutsläpp så finns det ett enkelt sätt att göra det på, utan att bestraffa bilister och ändå får bort lika mycket utsläpp som hela den Svenska biltrafiken:
https://www.extrakt.se/stor-del-av-sveriges-utslapp-kommer-fran-dikade-vatmarker/

De vill ju också gärna att vi ska köpa elbilar allihopa. Elbilar är dyra i inköp och det är inte alla som kanske vill låna pengar för att ha råd med det. Många har kanske köpt en ny bil för några år sedan, det är ju inget fel på dessa bilar om man skött om dem. Då känns det dessutom väldigt onödigt att köpa något som det inte ens finns infrastruktur för än. Visst, priserna kanske går ner. Men de allra flesta kommer att fortsätta köra med sina bilar som de redan äger. På min arbetsplats vid ett stort köpcentrum finns det 2 ladd-stolpar, det säger ju en del om hur dåligt det är. Det pratas också om kilometerskatt, antar är det är för att försäkra sig om att skattepengarna kommer in, för det är det som det handlar om. Inbilla dig inget annat. När vi vanliga människor har råd med elbilar så kommer nog också elpriset att ha gått upp. Gissar också på att begagnatmarknaden frodas då skattesatserna på en del nya bilar är helt vansinnigt tokiga sen ett tag tillbaka.

Vad tycker du om priset på drivmedel? Eller om skattesatserna?

Kenth

Kenth är en kreativ och kamerakunnig kille född 1976. Han är också en ambitiös drömmare med storslagna mål. Samtidigt också en knasig men kul och kamratlig filur.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.