Jag skjutsar ibland min fru till jobbet, vägen dit består av landsbygdsmiljö och ofta så är landskapet vackert. Ljuset på morgonen är oftast i det skede som av oss fotografer kallas för ”golden hour”. Vanligtvis brukar jag inte ha tid att stanna, ni vet hur stressigt det kan vara på morgonen! Men denna gång så åkte jag tillbaka, först hem för att hämta kameran och sedan tillbaka igen för att ta några bilder innan solen hunnit komma upp för långt på himlen.

Dimmig höstmorgon

Hade väl kanske inte helt rätt kläder för ändamålet att gå ut på en åker, så det hela resulterade i blöta fötter. Man måste ju offra sig lite ibland för att få en bra bild. Hittade däremot ett perfekt ställe, landskapet sträckte ut sig och i bakgrunden kunde man se kullar inhöljt i dimma. Dessutom stack kyrktornet från Stora Tuna kyrka upp (se bild ovan).

Sedan förflyttade jag mig ytterligare en bit och fick en till fantastisk bild på Borlänges landsbygd. Kompositionen blev dock lite justerad i efterbehandlingen, men jag är mycket nöjd med mitt foto! Man ser bondgården bakom träden, insvept i en inte alltför tjock dimma. Långt bort i bakgrunden, mellan hus och träd kan man se ett vattentorn.

Dimmig höstmorgon i Rågåker

Dimmig höstmorgon i Rågåker

Efter detta var ljuset inte längre riktigt rätt, så jag packade ner kameran och begav mig hemåt istället. Förhoppningsvis så ska det knäppas fler bilder snart! Vi får se vad som händer, på grund av annat så har jag inte känt mig så sugen att fotografera. Det kommer och går i vågor som så mycket annat.