Kenth Hagström

En knasig, kul och kreativ filur. Flexibel tusenkonstnär med många järn i elden!

Resor

Fika med utsikt – Bispbergs Klack

Bispbergs klack

Bispbergs klack

En ledig dag och inget planerat, då gjorde vi en liten utflykt till Bispbergs Klack i Säters kommun. Vi tog med lite fika, kameror och gott humör. Barnen var kanske inte helt supernöjda. Men de behöver släppa taget om datorer, surfplattor och telefoner emellanåt. Jag har velat åka dit en ganska lång tid tillbaka i tiden. Men det har bara inte blivit av. Det är inte alls särskilt långt bort heller egentligen.

Berget runt

Bispbergs Klack ligger cirka 4 km söder om Säter och det är ganska lätt att hitta dit, följ skyltarna mot Bispberg från riksväg 70 så hamnar du nästan där automatiskt. Att tänka på är att delar av naturreservatet är belagt med tillträdesförbud fram till och med den 31:a juli eftersom det finns häckande pilgrimsfalkar i området. Vägen från parkeringen upp till utsiktsplatsen börjar med grusväg, som sedan övergår till en vandringsled, leden är utmärkt med färgmarkeringar. Det finns gott om vackra platser på vägen där man kan vila sina fötter, eller stanna till och fika, men kom ihåg att ta reda på ditt skräp!

Fika

Vi tog den långa vägen runt hela berget och besökte även Jätteklacken (så klart höll vi oss utanför det avspärrade området), vi stannade här för lite fika. Hela rundan runt berget är ca 4,5km i varierande terräng. Bitvis är det också riktigt brant. Trots en fotskada som spökade så gick det att gå runt berget på mindre än en eftermiddag. Har ni inget planerat, åk dit och njut av de vackra vyerna!

Kommentera

En knasig, kul och kreativ filur. Här hittar du min blogg och mycket annat.

%d bloggare gillar detta: