Fokus och målsättning

Jag är kanske inte rätt person att skriva om fokus och målsättning, men jag tänker göra det ändå. Ett inspirerande stycke text känns på något vis som ett utmärkt sätt att starta upp min blogg igen.

Tid är något vi aldrig får tillbaka efter att vi använt den. Att använda den tid vi fått på bästa möjliga sätt borde vara en självklarhet. Men vad gör vi egentligen med vår tid? Mitt i en pandemi är det kanske extra viktigt, det är lätt att bli en soffpotatis just för att det är lätt. Fråga dig själv om det du gör idag tar dig närmare dit du vill vara imorgon.

Gör vad du kan, med vad du har, där du är.

– Theodore Roosevelt

Du kan också nå dina mål

Det finns alltid saker som man vill förändra och den enda som kan göra det är du själv. Det är ingen annan som kommer att göra det åt dig. För att lyckas så måste du tro på dig själv. Som du kanske förstått så har jag dessvärre har jag inget magiskt recept på framgång och lycka. Men det finns några saker som underlättar processen för att nå den målsättning man sätter upp:

  • Skriv ner dina mål, de stora och ambitiösa.
  • Dela upp de stora målen i mindre delmål.
  • Räkna med att det kommer motgångar.
  • Var inte rädd för att be om hjälp, ingen kan allt.
  • Ge aldrig upp, kriga vidare.
  • Fira när du når ett delmål, en belöning motiverar.

För att ge dig ännu mer inspiration så avslutar vi den här delen med ett citat från Jim Rohn, en amerikansk entreprenör, författare och motiverande talare.

Om du verkligen vill göra något, då kommer du att hitta ett sätt. Om inte, då kommer du att hitta en ursäkt.

– Jim Rohn

En anledning att komma tillbaka

För att ge dig lite motivation och handlingskraft så kommer jag här i min blogg att dela med mig av både motgång och framgång. Kanske inte specifikt om särskilda saker, men ändå så att du får ett hum om hur det går för mig att nå mina egna mål. Lite för att sparka igång din motivation och målsättning.

Detta inlägg skrev jag också för att jag justerat och ställt om lite själv på senare tid. Har nya idéer och nya mål. Om du skulle vilja kontakta mig så kan du göra det via formuläret på denna sida.

Vilka mål har du?

Så, har du några mål uppsatta? Vad inspirerar dig att ta dig tid för att nå dem? Lämna gärna en kommentar här nedanför.

Kenth

Kenth är en kreativ och kamerakunnig kille född 1976. Han är också en ambitiös drömmare med storslagna mål. Samtidigt också en knasig men kul och kamratlig filur.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.