Hemsidan där mitt mer professionella fotande finns representerat har börjat byggas. Eller rättare sagt börjats bygga om. Mitt varumärke heter Fotomagiskt och även om jag fotat några år så är det fortfarande i inledningsfasen. Har ju haft domänadressen fotomagiskt.nu sedan ett tag tillbaka och har där använt Koken som CMS. Trots att det är ett mycket bra och kompetent system (dessutom kopplat till Lightroom) så har det en del begränsningar som gör att jag nu växlar över till WordPress, igen. Framförallt så gäller det möjligheten att ha flera användare i administrationsdelen med olika nivåer av behörigheter.

Den primära sidan kommer att finnas på fotomagiskt.se istället och den gamla .nu adressen kommer så småningom om att omdirigeras till .se adressen för att till slut försvinna helt.

Det är faktiskt mer än en hemsida på gång! Eftersom jag kommit igång med WordPress igen så är också Designpalatset.se på väg tillbaka! Men det ska jag berätta mer om en annan gång!

Vad är nytt?

Egentligen så är det inte så mycket som är nytt, hemsidan är ljus och förhoppningsvis estetiskt tilltalande. Så klart också anpassad för mobila enheter. Det är liksom ett krav nu för tiden när man bygger en webbsida. Det kommer att finnas en portfolio för olika områden, det kommer också att finnas en prislista som går att läsa online eller ladda ner.

Den största skillnaden är att jag öppnat upp för mer samarbeten, du kommer därför att se andra personers namn på min hemsida i större omfattning. Ett större nätverk med kontakter kan aldrig vara fel! Det finns en del planer i mitt bakhuvud, tanken är att sälja mer av en upplevelse än en grundläggande fotosession! Idén kan kanske utvecklas en del, saken är den att man måste sticka ut och erbjuda något lite utöver det vanliga om man ska komma någonstans! Vad är dina tankar om det? Skriva gärna en kommentar nedan!

Kunder kommer att få sina bilder levererade via lösenordsskyddade gallerier. Så att de i lugn och ro kan välja ut de bilder de faktiskt vill ha. Undersöker möjligheten att också kunna lösa betalning och leverans helt digitalt. Så klart kommer du fortfarande att kunna beställa tryckta kopior. Men det digitala är en så stor del av vardagen idag att det är ofrånkomligt. Däremot så kommer det att finnas olika prisnivåer på digitala filer i förhållande till upplösning, där foton avsedda endast för social media är de med lägst pris. En digital fil färdig att skicka till ett tryckeri kommer så klart att kosta lite mer eftersom det krävs mer förarbete.

MUA (MakeUp Artist) Sökes!

För att just kunna erbjuda lite mer av en upplevelse när någon bokar en session så söker jag samarbeten med en eller flera MUA. Har inte riktigt tid att lära mig det området också, även om jag faktiskt skulle vilja. Om detta är något du känner skulle vara av intresse så kan du skriva ett meddelande via kontaktformuläret!

Platser, lokaler och fina miljöer

Att hitta rätt plats för foto är inte alltid helt enkelt, jag föredrar att fota utomhus i fint väder. Helst där det finns stora öppna ytor och gärna vatten i bakgrunden. Har du tips om vackra platser i närheten av Borlänge/Falun så får du gärna dela med dig! Oftast undviker jag att fotografera inomhus, vissa saker kräver däremot att man gör det, så det händer. Finns det någon stor och ljus byggnad häromkring med väldigt stora fönster, där man kanske kan arrangera ett event och låta flera kunder boka in sig i förväg för en upplevelse? Tips mottages tacksamt i kommentarerna nedan!

Sammanfattning
Fotomagiskt - Ny hemsida på gång
Artikelnamn
Fotomagiskt - Ny hemsida på gång
Beskrivning
Har börjat bygga hemsidan där mitt mer professionella fotande finns representerat, Fotomagiskt. Eller rättare sagt börjat bygga om den.
Författare
Ansvarig Utgivare
Fotomagiskt
Utgivarens Logo
Dela gärna: