Kenth Hagström

En knasig, kul och kreativ filur. Flexibel tusenkonstnär med många järn i elden!

Foto

Fulaste staden i Sverige

Fulaste staden i Sverige

Fulaste staden i Sverige

Vilken tycker du är Sveriges fulaste stad? Enligt många så verkar den fulaste staden vara min hemstad Borlänge. I skrivande stund så ligger Borlänge nämligen högst upp i röstningen i Arkitektupprorets röstningsfråga på Facebook.

Jag har inte mycket att invända emot resultatet hittills! Eftersom jag har ett brinnande foto-intresse så händer det ju att jag faktiskt också vill gå ut och fotografera. Men det händer sällan i Borlänge, för det ÄR faktiskt väldigt fult. Så klart finns det en del platser som kan undantas, men överlag så är Borlänge riktigt ordentligt skitfult.

Ibland så…

…lyckas man däremot faktiskt att hitta vackra motiv. Men med betoning på att det är sällsynt. Här är några av mina foton från Borlänge som inte är helt horribla. Det gäller att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt… och oftast utanför de mest centrala delarna av Borlänge.

Bjusan

Bjusan

Kvarnsveden

Kvarnsveden

Skräddarbacken

Skräddarbacken

E16 mot Kupolen

E16 mot Kupolen

Vilken är den fulaste staden?

Håller du med? Eller vet du någon stad som faktiskt är ännu fulare än denna samling låd-lika byggnationer. Går din röst också till Borlänge? Eller känner du kanske till någon plats som kanske kan räknas som vacker? Skriv gärna en kommentar nedan och berätta!

  1. liwslust

    Jag har aldrig varit i Borlänge men de foton du la upp var ju väldigt vackra. De flesta städer har ju både bak och framsidor så att säga. Borås tycker ju en del är tråkig kanske mest pga det dåliga vädret. Karlskoga tycker jag är ganska tråkig…

Kommentera

En knasig, kul och kreativ filur. Här hittar du min blogg och mycket annat.

%d bloggare gillar detta: