Kenth Hagström

En knasig, kul och kreativ filur. Flexibel tusenkonstnär med många järn i elden!

Film, Foto

Inspelning fotografering? Vlog? BTS?

Inspelning av vlog BTS?

Inspelning av vlog BTS?

Inspelning av video verkar vara grejen om man ska nå ut till en större och bredare publik. Har funderat på att spela in video förut. Eller stopp! Rättelse! Jag har spelat in video förut. Resultatet blev kanske inte så bra. Hur som helst, tanken finns igen. Formatet skulle kunna bli en vlog med bilder från fotoutflykter och fotosessioner, BTS (Behind The Scenes) alltså. Så klart också slänga in lite tips här och där! Jag är inte ut jätteofta och fotar, men inledningsvis får man försöka publicera i alla fall ett avsnitt i månaden. Det låter väl inte helt orimligt? Fotot här ovan tog jag senast när jag var ute med kameran, bilden heter ”Skidåkaren”. Du hittar fler bilder från det tillfället på mitt Instagram-konto.

Så här såg det i alla fall ut en gång i tiden när jag publicerade videoklipp på YouTube, lite pinsamt tycker jag att det är:

Hårdvara för inspelning

Lite begränsat med prylar för video-inspelning är det, jag äger en systemkamera och en mobiltelefon. Kameran ska jag ju använda för att fotografera och för min del är filmning sekundärt. Jo, jag vet att bättre kvalité gör skillnad! Men jag kan inte trolla fram en bra videokamera! Att ha begränsat med resurser är inget som hindrar mig från att faktiskt börja. Är så trött på att höra andra säga att en del saker inte går att göra (det gäller inte enbart detta, utan även många andra saker, 2018 är året då jag tänker motbevisa er och jag har redan börjat).

Don't worry about failures...

Don’t worry about failures…

Mina vänner, hjälp eller sällskap!?

Jag vet att många av mina vänner och bekanta är intresserade av både foto och film. Jag vet också att en del är bra på annat, makeup, hår och kläder till exempel. Är det någon av er som vill haka på eller har idéer, hör av er! Annars är det alltid trevligt med sällskap!

Uppdateringar runt omkring

Jag har relativt nyligen fått ordning på bloggen och den här gången ska den hållas igång för en lång tid framöver! Besökarantalet stiger dessutom för varje dag som går. Det publiceras ett foto om dagen på Instagram, min bror gav nämligen en fotoutmaning i sin blogg för året (bra grej, det tvingar en att använda kameran lite oftare). Även fast jag överdrev lite med en bild om dagen så fungerar det rätt bra och jag tänker fortsätta med det.

Hemsidor, jobb och frilansuppdrag

Samtidigt söker jag jobb, men det har jag redan berättat om häromdagen… Jag bygger också ihop min hemsida för fotograferingen, har flyttat över designen till ett aktivt WordPress-tema på min lokala webbserver, så den är faktiskt på gång! En fotograf utan hemsida för sina foton, hur illa låter inte det?

Det här med att bygga webbsidor är också något jag försöker komma igång med lite mer igen, så att frilansandet kan få lite fart! Verkar ju inte som att jag får något jobb, så då lär man göra något annat! Tänker inte sitta hemma och vänta längre! Livet är för kort!

Behöver jag en vlog?

Har jag tid med en vlog också? Ja, absolut! Behöver jag en? Nja! Har ju inte tänkt att publicera flera videos om dagen, utan bara lite då och då. Vad tycker du? Ska jag köra på och göra det jag vill? Fast svarar du nej så struntar jag nog i det.

13 Kommentarer

  1. Vad roligt 👍

  2. Fina bilder

  3. Alltid roligt när bloggen växer. Grattis.

  4. Fina bilder !!!

  5. Fina bilder!! Klart du ska göra en Vlogg!!

  6. Men åå va roligt, det verkar som du har mycket projekt på gång, och det ska bli superkul att se allt! Heja dig, detta fixar du galant 🙂 och angående vlog: kööör!

  7. Jag är inte så mycket för vloggar men har själv gjort några 😛

Kommentera

En knasig, kul och kreativ filur. Här hittar du min blogg och mycket annat.

%d bloggare gillar detta: