Den vanligtvis fattigaste månaden på hela året är snart avklarad. Januari brukar sällan vara särskilt skoj för plånboken, det här året är inget undantag för vår del. Det har dessutom kommit decimetervis med snö, inte det minsta imponerad. Massor med onödigt merjobb. Man måste dessutom klä sig så man ser ut som en michelin-gubbe. Så bra gick det med den positiva inställningen!

Apropå jobb, nog för att jag faktiskt fick ett litet extrajobb på timmar i december så är jag fortfarande på jakt efter en till eller en annan inkomstkälla eller flera. Men det ser inte så ljust ut på den fronten. Det är väldigt mycket kommunikation ut, men inte så mycket tillbaka in. När man väl får ett svar så brukar det vara automatiskt genererat. Nej, jag är inte så imponerad alls. Det enda bra är väl att de får timmar jag arbetade i december faktiskt omvandlas till lön den 25:e. Frågan är väl om det gör någon skillnad när det handlar om så få kronor…

Bilen gick igenom besiktningen

Absolut sista dagen innan körförbudet trädde i kraft så gick bilen igenom besiktningen. Halleluja! Det har ju pysslats en del med den. Tack och lov har man ju kunnat vara inomhus i ett garage och skruvat i alla fall. Förhoppningsvis så ska den hålla ihop ett tag framöver nu. Hoppas att dyra reparationer är ett minne blott en lång tid framöver nu, men sån tur har man väl inte.

Fotograferandet

Jo, en del bilder blir faktiskt tagna. Min bror Ulf skrev i sin blogg om en fotoutmaning för 2018, jag hakade på och överdrev kanske lite! Men jag tänkte köra på och publicera en bild om dagen hela året istället, eller i alla fall försöka. Man måste ju inte ta bilden samma dag. Den som vill se de 21 hittills publicerade bilderna kan titta in på mitt personliga instagram-konto. Alla bilder taggas med #fotoutmaningen2018 om du vill se vad de andra lägger upp också.

Skulle väl egentligen vilja fota lite mer porträtt, men folk är så himla tråkiga när man frågar om de vill vara med på bild så jag har helt enkelt slutat fråga istället. Det kommersiella fotograferandet går på ännu mer tomgång över vinterhalvåret än det gjort tidigare verkar det som. Inte särskilt lönsamt alls alltså. Så det får bli hobbyfoto i mån av tid och möjlighet tills vidare. Kameran kommer nog aldrig att hamna på hyllan i alla fall.

Men jag har tänkt att lägga upp en liten butik här på hemsidan där man kommer att kunna köpa fysiska kopior av mina natur och landskapsbilder, en del är ju faktiskt riktigt bra (se exempel nedan)! En webbutik är för min del inte så svår att få fart på heller, det kan väl bli värre med försäljningssiffror. Marknadsföring är inte riktigt min grej egentligen (fastän jag till och med gått en kurs hos Google), men jag räknar med er hjälp!

Söker arbete

Som jag skrev tidigare så söker jag arbete. Kan i princip tänka mig vad som helst förutom inom vård och omsorg (jag har provat på en gång). För den som vill veta vad jag pysslat med tidigare så kan du hitta min CV här: Ladda hem Kenth Hagströms CV.

Funderat en hel del på att börja bygga hemsidor åt andra igen, men det är nog svårt att komma igång igen. Å andra sidan så ser jag inte så många andra utvägar just nu. Det här med att söka jobb går mindre bra om jag får säga det själv. Min inskrivning hos Arbetsförmedlingen gjorde ingen större skillnad heller. Jag tillhör inte någon prioriterad grupp så jag får i princip reda ut mitt problem själv, tack för det televerket.

Vinter

Barnen verkar i alla fall lite nöjda med att det faktiskt blev en riktig vinter. Även om det äldsta barnet helst sitter inomhus framför sin dator så har det blivit en del åk i pulkabacken. Kanske lite för att vi tvingar dem att vara ute ibland. Jag har följt med med kameran några av gångerna, så jag är faktiskt inte bara inomhus vid datorn jag heller. Tro det eller ej (kolla min Instagram så ser du att jag är utomhus ganska mycket)!

Hugo i pulkabacken

Hugo i pulkabacken

Äldsta sonen fyller 14

Han går i högstadiet och den 25:e januari fyller han 14 år… när hände det liksom? Tiden går alldeles för snabbt. Han startade en insamling till BRIS på Facebook, fint gjort men jag tror inte riktigt han menade att det skulle vara det istället för födelsedagspresenter. Frågade i alla fall idag vad han önskade sig i födelsedagspresent, grejer till datorn var svaret… men inget mer specifikt än så. Misstänker att STEAM-kort och presentkort på Kupolen funkar utmärkt för den som undrar.

Tut tut i backen

Tut tut i backen

Skriv gärna en kommentar!

Om du har tips på lediga jobb eller om du bara vill framhäva din åsikt om något som är relevant till detta blogginlägg, då får du gärna skriva en kommentar i rutan nedan! Hur var din början på 2018?