Kenth Hagström

En knasig, kul och kreativ filur. Flexibel tusenkonstnär med många järn i elden!

Ekonomi, Jobb, Prylar, Skoj, Vardag

Jobbar, jobbar och jobbar!

ElasticComputeFarm / Pixabay

Jo, det har inte blivit så mycket publicerat här på ett tag. Men det beror på att jag jobbar och tar åt mig alla extra pass jag blir erbjuden och kan få (i viss mån i alla fall, man ska inte jobba ihjäl sig heller). Mycket för att komma ikapp en del ekonomiskt. Därför blir det mycket jobb och lite tid över till annat. Det kommer ändå att ta ett tag innan man är tillbaka till att vara helt skuldfri. Hoppas att ingen instans har tänkt att krångla bara. Om det skiter sig igen så tappar jag lusten att vara samarbetsvillig. Men avbetalningsplaner är gjorda och skuldberget minskar i storlek, det är stort men inte gigantiskt. Så inom en inte alltför snar framtid så ska det väl vara borta helt. Det är i alla fall tanken. Trivs dessutom superbra på mitt nya jobb som telefonist, så det ska inte vara några problem! Blir ju dessutom kvar där ett tag framöver! 🙂

Pussel och elände

Att vi sen också behöver pussla med bil och bussåkande för att ta oss till våra jobb gör inte saken bättre, miljöpartister kan ta sig i brasan. Vi skulle behöva två bilar egentligen (fast man gråter ju när man tankar en), lokaltrafiken är dessutom helt hopplös nu under sommaren. Dalatrafik har inte riktigt tänkt till tror jag. Min fru har dock semester denna vecka så då blir det lite enklare.

Schemaplanering på jobbet

Just nu ska jag försöka fylla i och lämna in önskemål för nästa period på jobbet (tre månader, till och med november). Lite svårt att veta i förväg vilka tider jag föredrar att jobba och vilka dagar jag vill vara ledig. Det enda jag vet med säkerhet är att jag jobbar varannan helg, ojämna veckor. Höstlovet kanske man ska försöka vara ledig på, jag vill också ha höstlov! xD Vi får se hur det blir, det lär ju bli ett schema i alla fall.

Datorhaveri

Dessutom så dog den stationära datorn jag använde, så nu håller jag på att köpa del för del till en ny stationär dator. Men det var väl dags kanske. Lite dålig tajming bara. Det lär ta några månader att få ihop alla delar till den nya burken, på grund av det som står i första stycket…

Första delarna till datorbygget.

Första delarna till datorbygget.

Fotograferandet

Nej, så mycket fotograferande blir det inte när man jobbar. Det blir väl kanske en och annan naturbild, kanske någon fjäril och så. Men det beror ju lite på om man kommer iväg någonstans när man väl är ledig, vill ju ha gott om tid när jag fotar och det är svårt om man har andra med sig som inte är fotointresserade.

Föredrar egentligen att fota människor, men det är så få som är intresserad att ställa upp framför kameran när man frågar så det känns lönlöst att ens fråga folk om de vill längre.

Fjäril

Bjuder på en fjäril i alla fall!

Eftersom jag jobbar

Eftersom jag jobbar så måste man ju få unna sig lite nu när man äntligen är på väg upp till ytan igen. Dessutom så är det ett alldeles utmärkt tidsfördriv, som kräver lagom mycket energi av en på kvällarna efter jobbet. Har nämligen införskaffat ett PS4 Pro. Håller just nu på att spela ”The Last of Us”, grymt bra spel! Har också en del andra riktigt bra titlar, till yngsta barnet hittade jag ”Unravel 2”, bästa barnspelet jag testat på väldigt länge! Synd bara att man inte har en tv som klarar 4k-upplösning. Men det får bli en framtida investering, de är ju grisdyra.

Unravel 2

Unravel 2

Kommentera

En knasig, kul och kreativ filur. Här hittar du min blogg och mycket annat.

%d bloggare gillar detta: