Kenth Hagström

En knasig, kul och kreativ filur. Flexibel tusenkonstnär med många järn i elden!

Ekonomi

Katastrof i plånboken

Storhandlat

Storhandlat

Det här med att ha dålig ekonomi är inte alls roligt, den här månaden är det total katastrof. Idag har jag betalat alla våra räkningar och andra utgifter. Skrev också ihop ett matschema för månaden, ett rätt tråkigt sådant, det blir liksom så när pengarna styr vad man kan handla. Skrev sedan också ihop en inköpslista och sen drog jag till ICA MAXI här i stan. Där brukar vi alltid storhandla, just för att de saker vi ofta köper är billigare där än i andra affärer. Jo, det är så, jag är mycket prismedveten och kanske lite snål också. Men det blir väl så när man inte har något annat val kanske. Hur som helst, det som stod på listan är inköpt, men jag skippade fredagsmyset, tänkte att sånt kan vi köpa på fredag.

Katastrofen är ett faktum

På vägen hem från affären så kom jag på att jag skulle köpa ny lampa till bilen och fylla på olja, inte jättedyra grejer. Så jag svängde in på Biltema och köpte det som behövdes. Men efter det att jag bytt lampa och fyllt på olja så kollade jag saldot på banken… 209 kr, svettigt! Ja, du läste rätt! Dessa pengar ska alltså på något magiskt vis räcka till alla förbrukningsvaror som bröd, mjölk och toapapper etc… För två vuxna och två barn. Riktigt hur det ska gå till har jag inte en aning om. Man känner sig korkad igen.

Tack och god natt

Skit samma, kör på med mantrat ”det löser sig” ett tag till. Sen är vår bil i behov av service och en del reparation. Bromsskivor och bromsklossar runtom behöver bytas, avgassystemet läcker och en slang i hårdplast (luftinsug) är totalt slut, när man tar i slangen så knastrar det och den faller i bitar. Temporärt lagat med värmebeständig tejp. Dessutom ska bilen besiktigas senast innan oktober är slut. Lutar mer åt att parkera bilen och ställa av den, den kostar helt enkelt för mycket. Är inte ens säker på att den går igenom besiktningen. Men nu ska jag hämta upp vår yngsta son i skolan och höra hur det gick på simningen idag. Mycket roligare samtalsämne än detta elände! Tack och god natt!

Kommentera

En knasig, kul och kreativ filur. Här hittar du min blogg och mycket annat.

%d bloggare gillar detta: