Den 1 juni 2017 så blir det ett fullskaligt kontantstopp på Dalatrafiks bussar, det har sedan slutet av januari 2017 redan varit stopp för kontant betalning på kvällar och nätter, från klockan 19:00 på kvällen fram till klockan 04:00 på morgonen. Jag förstår en del av anledningarna och problematiken som har stått bakom Dalatrafiks/Keolis beslut, det har ju hänt ett och annat på bussarna i Borlänge. Kontantstoppet är en del av en handlingsplan för att göra bussförarnas arbetsmiljö tryggare. Stoppet inleddes efter bråk och hot på en del av bussturerna. De första linjerna som drabbades av kontantstoppet var busslinjerna 2, 3, 72, 73 och 153 i Borlänge.

Den 14 juni tar Dalatrafiks styrelse beslut om att eventuellt utöka kontantstoppet ytterligare. Viljeinriktningen är att under det andra halvåret 2017 genomföra en total övergång från kontanter till kortbetalning på alla bussar i hela länet.

Information om Dalatrafiks försäljningsställen och andra alternativ för köp av biljetter och busskort finns på dalatrafik.se.

Vad tycker du om detta kontantstopp?

Brukar du åka buss ofta? Vad tycker du om den kommande övergången till kortbetalning? Påverkar det ditt sätt att ta dig fram i trafiken? Kommer du att använda andra färdsätt på grund av det här? Kommer du att åka mer bil på grund av det? Skriv gärna en kommentar nedan och berätta vad du tycker om det hela!