Kenth Hagström

En knasig, kul och kreativ filur. Flexibel tusenkonstnär med många järn i elden!

Jobb

Kvällspass på jobbet

prettysleepy / Pixabay

Fick ju jobb på Coor Service Management för ett tag sedan. Nu har det blivit dags att gå på och ta kvällspass. Igår hade vi en snabb genomgång av en del av de uppdrag som tillkommer. Väldigt kort utbildning, men majoriteten av uppdragen är ganska enkla. Så det ordnar sig nog. Bara ett som är lite mer komplicerat. Men det är ändå lite kul, det blir ju en slags utmaning att lösa ärendet som kommer in. Nu kan jag ju inte berätta så mycket om vad jag gör mer än att jag svarar i telefon, 99% inkommande samtal. Jag är växeltelefonist, eller växelhäxa som jag har hört att det också kallas!

Första riktiga lönen

Idag kom lönespecifikationen till inkorgen i mailen, första riktiga lönen. Ja, den första lönen var ju bara för en vecka, så den räknas, men knappt. Nu kommer det lön för 138 timmar. Det är lite skillnad! Hur som helst, det är grabbträff inplanerad på fredag! Passar ju riktigt bra att fira nya jobbet lite nu när man har råd! Jag är dessutom ledig på fredag eftersom jag ska jobba både på både lördag och söndag. Så det lär inte bli några sena bravader för min del på fredagen. Börjar liksom 07:30 på lördag morgon.

Dubbel lön

Sen från första juni så blir det 100% med fast lön, ja det blev ändrat från 75% (i alla fall för juni, juli och augusti). Det innebär också fler kvällspass och fler timmar med ob-tillägg. Kommer också att arbeta på helger ibland. Men det betyder också att jag får ett fast schema! Det här med att gå från timmar till fast tjänst, det kommer ju också att resultera i dubbel lön vid nästa löneutbetalning. Först timmarna från maj som kommer i efterskott och sedan den fasta lönen för juni. Yiiiiiiiha! Men vi ska väl i första hand försöka lösa så mycket av våra ekonomiska bekymmer som möjligt, så det blir kanske inte så mycket kvar. Men det kommer ändå att bli en jättestor skillnad och livet går åt rätt håll, framåt!

kschneider2991 / Pixabay

Har jag bra lön?

Nej, det tycker jag faktiskt inte. Mer acceptabel, typ. Men jag trivs jättebra på min arbetsplats och det är också viktigt för mig, ett jobb handlar ju om mer än bara lön. Jag kommer göra vad jag kan för att bli kvar hos min nuvarande arbetsgivare en lång tid framöver. Har ju varit på många andra ställen, så jag har några andra arbetsgivare att jämföra Coor med. Det gäller ju att visa att man är intresserad, komma med idéer och dra sitt strå till stacken. Hjälpa sina kollegor och lära sig av de som kan mer. Och mycket annat. Så man har argument till lönesamtalen i framtiden. Att bli rik handlar ju inte heller om att skaffa stora inkomster, utan genom att se till att ha små utgifter. Det är ju utgifterna som är tråkiga 😉

Trivs du med ditt jobb?

Berätta gärna om du trivs med ditt jobb i kommentarerna nedan. Har du jobbat länge eller bara ett kort tag, kör du timmar eller har du något annat slags avtal. Tycker du att din lön är skälig för det arbete du utför?

Kommentera

En knasig, kul och kreativ filur. Här hittar du min blogg och mycket annat.

%d bloggare gillar detta: