Kenth Hagström

En knasig, kul och kreativ filur. Flexibel tusenkonstnär med många järn i elden!

Foto, WWW

Ladda upp bilder till Instagram från din dator

Instagram på iPhone

Instagram på iPhone

Jag gissar på att det är fler än jag som länge stört sig på det faktum att man inte kunnat ladda upp bilder via sin dator till Instagram. Men nu helt plötsligt så finns det ett sätt! Du behöver inte längre krångla och flytta filer till mobilen. Allt du behöver göra är ett litet enkelt trick!

Kontrollera att funktionen för att ladda upp bilder finns

När du loggar in på Instagram via webbläsaren i mobilen så kan du numera ladda upp bilder direkt. Utan att behöva använda deras app. Alla har i skrivande stund inte fått möjligheten till detta ännu, för att kontrollera så loggar du helt enkelt bara in på ditt konto via mobilen och kollar om det finns en ikon för att ladda upp en bild längst upp. Om det gör det så kan du använda detta trick.

Tricket som gör det möjligt

Om du använder Chrome så behöver du installera tillägget User-Agent Switcher for Chrome på din dator. Detta gör att du kan låta webbläsare på din dator låtsas vara en annan webbläsare än den egentligen är, till exempel en iPad eller iPhone med iOS. Vilket fungerar utmärkt, och då ser det ut som på bilderna nedan. Det går så klart att göra samma sak i andra webbläsare.

Funktioner

När du laddat upp en bild så kan du beskära och/eller rotera. Det går däremot inte att lägga på de filter som vanligtvis finns, men som fotograf så har man mest troligtvis redan bilden i det skicka man vill publicera den i ändå.

Men…

Det finns inga garantier och jag lovar inget! Förr så har Instagram inte varit så positivt inställda till tredje-parts applikationer som utnyttjat deras API. Det finns de som påstår att man kan bli blockerad, vilket i princip betyder att du inte kommer att synas särskilt mycket alls för andra i nätverket. Om detta trick är okej eller ej är inget jag vet och inget jag tar ansvar för, det jag vet är att det fungerar!

Vad är dina tankar om bilduppladdning till Instagram? Skriv en kommentar nedan!

Uppdatering:

Har testat det här vid några tillfällen själv och avråder från att använda denna metod. Vid ett tillfälle blev mitt konto avstängt i 24 timmar, jag kunde inte ens logga in. En annan gång så dök mina bilder helt enkelt inte upp i andra personers flöde. Så även om detta hack kanske till en början verkar fungera så kan det ha konsekvenser för ditt konto hos Instagram.

2 Kommentarer

  1. Det här har jag inte sett innan. Observant!

    Jag har provat många olika sätt men fastnade till sist för Buffer.

    Själva uppladdningen sker ändå i slutskedet med själva telefonen men det går fint att skriva all text, hashtaggar med mera via datorn.

    • Har inte testat Buffer själv, skriver man Instagram-inläggets innehåll på förhand innan man laddar upp bilden? Hängde inte med riktigt där.

Kommentera

En knasig, kul och kreativ filur. Här hittar du min blogg och mycket annat.

%d bloggare gillar detta: