Kenth Hagström

En knasig, kul och kreativ filur. Flexibel tusenkonstnär med många järn i elden!

Prylar, Skoj

Min nya dator är klar!

Min nya dator!

Min nya dator!

Har under ett par månader köpt på mig delar till en ny dator, del för del. Ni som följer mig i sociala medier vet att jag ivrigt väntat. Även om jag arbetar så är jag definitivt inte ekonomiskt oberoende, andra saker måste gå före min lekhörna. Men nu i fredags så hämtade jag det sista paketet och nu är datorbygget äntligen klart! Windows 10 är installerat och alla störande bakgrundsgrejer är inaktiverade (ja, det är en hel del grejer). Nödvändiga drivrutiner är installerade och jag har testkört lite spel. För er som inte vet så har jag använt Mac de senaste åren och har nu plötsligt gått över till en Windows-maskin. Använt datorn främst till bildbehandling och webbutveckling tidigare, men gissar på att det blir mer spel framöver.

Dator-specifikation

Komponenterna är valda med omsorg efter många kvällar med googlande och jämförande mellan olika produkter och märken. En annan avgörande faktor har också varit priset. Men det viktiga i det här är att jag är nöjd och det är jag! Men jag kommer att behöva en större disk för lagring, 500 GB räcker inte särskilt långt. Har dessutom redan tänkt köpa två pinnar till med RAM-minne, så det blir 32 GB istället för 16 GB. Skönt att ha dom där extra gigabyten när man kör Photoshop bland annat.

  • Chassi: Svive Luna S800 W Midi Tower
  • PSU: Corsair CX650M, 650W
  • Moderkort: ASUS Prime Z370-P
  • CPU: Intel Core i5-8400 (6-Core, 6-Thread, 2.8/4.0GHz, 65W)
  • Grafik: ASUS GeForce GTX 1060 3GB Dual OC
  • RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 3000MHz 16GB
  • Lagring: Crucial MX500 500GB 2,5″ SSD
  • Bildskärm: AOC 24″ LED I2475PXQU

Chassifläktar

Det enda problemet är att jag är en strömkontakt kort för chassifläktarna, så en av de två 120mm-fläktarna i datorchassit står still just nu (verkar inte ha jättestor betydelse dock, det håller sig svalt ändå trots spel på max grafik). Det är totalt 3 fläktar inbyggda i chassit.

Bra bildskärm

Även om det är en grundläggande kontors-skärm så är jag riktigt nöjd med den bildskärm jag köpt. Gott om anslutningsmöjligheter (kablar till samtliga (DisplayPort, HDMI, DVI, VGA) följde med), inbyggda högtalare och USB-hub. En av USB-portarna är också en snabbladdande port. Det är dessutom en skärm med IPS-panel och bildkvalitén är riktigt bra. Om du söker en bra budgetskärm så rekommenderar jag AOC 24″ LED, mycket prisvärd!

Lådor

För att få bort en del av min bråte från skrivbordet så tog jag en sväng på IKEA och köpte lådor till min kallax-hylla (se bild nedan). Tidigare så låg det en hel del kamera-tillbehör utspritt i hyllorna och även en del ljud och dator-kablar. Betydligt mycket behagligare nu när allt är nerplockat i lådorna.

Lekhörna med dator.

Min alldeles egna lilla lekhörna med datorn.

Nöjd!

Äldsta sonen tycker jag har för lite LED-lampor i datorn, men jag tycker det räcker bra så här. Det ska se oskyldigt ut men leverera när man kör igång och faktiskt använder datorn! Hur som helst, jag är riktigt nöjd. Det här bygget skäms jag inte för!

PS. Förlåt för den dåliga bildkvalitén på bilderna i detta inlägg, orkade inte köra igång systemkameran bara för bloggens skull.

Kommentera

En knasig, kul och kreativ filur. Här hittar du min blogg och mycket annat.

%d bloggare gillar detta: