Kenth Hagström

En knasig, kul och kreativ filur. Flexibel tusenkonstnär med många järn i elden!

Foto

Modell sökes – Borlänge

Ida

Ida

Om man vill bli bättre på något så behöver man öva. Jag vill bli bättre på att fotografera människor, porträtt i utomhusmiljö först och främst! Jag vill också lära mig mer om hur man kombinerar naturligt ljus med blixt. Då är det bra om man faktiskt också har någon att fota. Någon som har tid och lust lika ofta som jag vill använda kameran. Det känns lite tråkigt att ha en systemkamera för flera tusen och sedan inte kunna använda den till det jag har tänkt.

Ett av problemen med detta är att de flesta i min omgivning gömmer sig så fort någon håller upp en riktig kamera, ska man kunna öva på denna typ av foto så behöver man en modell. De flesta jag känner har dessutom egna familjer, egna intressen och egna mål i livet. Tid är inte något som alla har. Så nu vet du bakgrunden till rubriken!

Mina tidigare bilder

Du kan hitta en del av mina tidigare tagna foton på Instagram. Har så klart hemsidan fotomagiskt.se också, men den är väl inte helt up to date och är även under ombyggnad, även om det inte syns. Men det ska väl förhoppningsvis synas att jag inte är en total nybörjare och att intresset är genuint.

Jag har kommit till ett stadie i fotograferingen där jag inte riktigt blir nöjd i första taget. Därför behöver jag öva, inte bara på att ta tekniskt bra bilder utan också på att kunna ge direktiv till den jag fotar. Även efterbehandling är ett område där jag vill bli bättre, då behöver man bilder för att ha något att redigera. Visst, det går att redigera andra bilder, men ofta får man ett mobilfoto taget i ett ögonblick utan eftertanke, ofta med dålig bildkvalité dessutom.

Målet är att bli så pass bra att jag inte behöver tänka så mycket på vad jag gör när jag fotograferar och redigerar, att bli en mer professionell fotograf helt enkelt. Men det kommer inte hända över en natt.

Intresserad av att bli modell?

Detta är inte något jag betalar för, utan det är i så fall med ett så kallat TFP-avtal, det betyder i princip att jag fotar och du får digitala foton. Fotografering sker önskvärt minst en gång i veckan på en tidpunkt som passar bägge parter (det är oftast bäst ljus strax efter soluppgång eller strax innan solnedgång, själv är jag inte så morgonpigg xD). Vilka bilder som publiceras, hur mycket de redigeras får du så klart vara med och bestämma. Du behöver inte vara en erfaren modell, en vanlig Svensson duger alldeles utmärkt, men det är en fördel om du trivs med ditt utseende (eftersom du kommer att bli fotad). Har du en stor garderob med kläder som du gärna använder och visar upp så är även det ett plus. Praktiskt om du också har bil och körkort så man kan mötas upp på olika foto-ställen.

Bor du i Borlänge eller dess närhet och är intresserad av ett långvarigt samarbete som modell (kille eller tjej), då kan du skicka ett meddelande till mig via mitt kontaktformulär eller så kan du ringa/sms:a mig direkt på 073-66 77 257.

Kommentera

En knasig, kul och kreativ filur. Här hittar du min blogg och mycket annat.

%d bloggare gillar detta: