Det här är en USB-kontroll som har samma design som de till det klassiska TV-spelet Nintendo NES. Dagens unga förstår inte riktigt nostalgin, det är en väldigt speciell känsla att hålla i den fyrkantigt utformade kontrollen. Jag hör hur melodierna från Zelda, Super Mario Bros, Metroid och Ice Climber med flera som kommer tillbaka i minnet. När jag spelade Zelda (originalet alltså) som allra mest så minns jag att jag en dag också fejkade att vara sjuk, så att min pappa lät mig vara kvar själv hemma på en vanlig skoldag. Det blev så klart diskussioner huruvida detta var okej på eftermiddagen när jag blev påkommen, men jag hann komma till slutet av äventyret i Zelda innan pappa kom hem från sitt arbete. Härliga barndomsminnen! Du kan köpa en egen retro USB-kontroll från coolstuff.se.

Nintendo-emulator

För att kunna njuta fullt ut så behöver du så klart en emulator. Det finns en hel uppsjö av varianter, så du får prova dig fram tills du hittar en som du gillar. Här nedan har du två varianter, en till OSX och en till Windows. Har själv bara testat Mac-varianten så jag har inte en aning om huruvida emulatorn till Windows fungerar bra eller ej. Skriv gärna en kommentar nedan och upplys mig och mina besökare om det finns bättre alternativ! Länken nedan till VirtuaNes är en nedladdningslänk, hemsidan var på ett främmande språk, så jag länkar direkt till nedladdningen istället för till sidan.