Kenth Hagström

En knasig, kul och kreativ filur. Flexibel tusenkonstnär med många järn i elden!

Vardag

Öhm, jaha… år 2020 nu tydligen! :)

Vintern verkar vara väldigt långt bort år 2020!? Denna bild av Falun är tagen för två år sedan i Januari.

Vintern verkar vara väldigt långt bort år 2020!? Denna bild av Falun är tagen för två år sedan i Januari.

Ja, plötsligt så blev det år 2020. Undrar mest vart 2019 tog vägen? Det känns som att det bara helt plötsligt försvann. Förra året var inte ett dåligt år, men det gick nog väldigt mycket snabbare än jag hade tänkt mig. Det är som tur är fortfarande ordning och reda på torpet, det mesta fungerar och det ekonomiska flyter på utan problem.

Hälsa när man är 40+

Det här med nyårslöften är inte min grej riktig, men av hälsoskäl så behöver jag röra på mig mer än jag gör. Har konstaterat den hårda vägen att ett stillasittande jobb är högst ineffektivt om man vill hålla kroppen i god kondition. Har ju haft en del problem med min rygg under året som gick. Nu för tiden så står jag upp långa stunder på jobbet, det verkar ju ha lite effekt i alla fall. Men jag ska komma igång mer med konditionsträning, mest för min egen skull. Så inget nyårslöfte om att träna 2020, utan mer en insikt om att jag måste.

Fotograferandet

För den som inte visste det så bytte jag under året som gick kamerasystem, jag gick från Canon till Sony. Var under en kort period tag helt utan kamera. Nu är jag ju inte överdrivet rik på något sätt så det blev det bästa jag hade råd med (efter att jag sålt all den gamla utrustningen). Lite begränsad brännvidd, men både kamerahus och objektiv är suveränt och håller den standard jag vill ha!

Sony a7ii + Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD

Dessvärre så har jag inte lyckats tagit mig ut och fota så ofta som det behövs för att man ska hålla upp nivån på fotograferandet, så det är något jag ska jobba på. Ska tvinga mig själv att faktiskt fotografera, även om det kanske ibland känns lite halvtråkigt att gå ut i mörkret. I värsta fall får man leka inomhus med något som man kan fotografera.

Gratis bakgrundsbilder

I brist på nya foton så hoppas jag att du inte missat min serie med gratis bakgrundsbilder som man kan använda helt gratis (för personligt bruk). Du kan titta på dem och hitta dem för nedladdning på länkarna här nedanför. Bilderna är tagna på lite olika platser runtom i Sverige.

Gratis bakgrundsbilder Del 1

Gratis bakgrundsbilder Del 2

Gratis bakgrundsbilder Del 3

En av alla de gratis bakgrundsbilder du kan ladda ner… 😉

Semester på Öland

Första riktiga semestern på en livstid skedde också förra året. Vi åkte inte så långt, men Öland kändes lagom. Dessutom hade till och med jag shorts på mig, så vi hade riktigt bra tur med vädret. En del av bakgrundsbilderna här ovanför togs på denna semestertripp också.

Skinnjacka

Hittade under också min nya favoritjacka, skinnjackan som alltid är på (eller så ofta det går). Inköpt på Carlings, priset låter vi vara osagt. Det var väl kanske inte det billigaste i affären om vi säger så, men jackan är snygg! Eller hur? Men jo då, jag har klippt mig och skaffat ett jobb.

Snyggaste skinnjackan som också blivit min favoritjacka. Den är inte varm, men den är skön och snygg! Eller hur!? :)
Snyggaste skinnjackan som också blivit min favoritjacka! Snygg, eller hur!? 🙂

Äventyr i luften

Både jag och min fru fick chansen att flyga segelflygplan, det var en otroligt häftig upplevelse att sitta i cockpiten och dra i spakar och trycka på pedalerna och för att en stund få vara pilot 1000 meter upp i luften! Tack för det!

YouTube-kanalen

Provade också på att skapa en YouTube-kanal om foto, nu blev det ju inte så mycket av det hela. Men jag har inte gett upp hoppet om mitt video-projekt riktigt än. Tror bara att jag måste hitta rätt format och anpassa publiceringshastigheten till verkligheten. Det här med att ha tid till allt jag vill göra är svårt ibland. Kanalen heter i alla fall Hobbyfotografen och den kommer (nog) inte att försvinna.

Planer för 2020?

Alltså, nej. Jag har inga storslagna planer för det här året. Det handlar mest om att få allt att fungera framöver också. Jag söker dock med ljus och lykta efter ett annat jobb, detta då jag inte är helt nöjd med vissa saker på min nuvarande arbetsplats. Men det är inget jag varken kan eller tänker skriva om här.

Slutet gott, allting gott… Eller!?

Det var väl en kort prolog av föregående år, jag har säkert missat något viktigt (exempelvis som att min webbserver låg nere nästan en månad, ha ha ha). Vill du veta mer om mitt kanske inte alls så spännande liv så får du gärna följa mitt privata konto på instagram @kenthhagstrom.

Kommentera

En knasig, kul och kreativ filur. Här hittar du min blogg och mycket annat.

%d bloggare gillar detta: