Det var ett tag sedan den användes, systemkameran alltså. Men nu har den blivit använd en stund igen. Min bror Ulf frågade nämligen tidigare idag om jag ville ta några nya porträttbilder av honom. Några som han sedan kan använda på sin blogg. Naturligtvis svarade jag ja. Sedan packade jag in kamera och diverse tillbehör i bilen och åkte till fotostudion.

Riktigt nöjd med systemkameran

För er som inte redan vet det så köpte jag en bättre begagnad systemkamera i somras, en Canon 5D Mark II. Nu har jag använt den lite då och då (inte så ofta som jag egentligen velat). Jag är riktigt nöjd med den, kameran levererar helt fantastiska bilder (i alla fall så länge jag inte klantar till några inställningar).

Dagens porträttfoton

Idag experimenterade jag lite i studion. Jag använde 3st blixtar, en av dem fick en färgad ”gel” monterad (för att färga bakgrunden i studion, grått papper är inte så kul). Studion är inte så stor, så det svår är att få bra placering på alla ljuspunkter. Men jag tycker att bilderna blev bra ändå!

Vad tycker du om mina bilder? Skriv gärna en kommentar nedan!