Kenth Hagström

En knasig, kul och kreativ filur. Flexibel tusenkonstnär med många järn i elden!

Vardag

Semester på Öland, med kanonväder!

Ölandsbron i solnedgången, sett från hamnen i Färjestaden!

En del av årets semester har vi spenderat på Öland, mer exakt i en stuga på Haga Park Camping i Mörbylånga. Fast vi har åkt runt och sett mycket av Öland, och barnen har badat i havet. Dessutom har jag hittat en sport som jag ska prova på någon gång i framtiden, kitesurfning såg oerhört roligt ut! Vår vistelse på Öland bestod också av kanonväder, alla dagar! Till och med jag hade shorts på mig och om man känner mig så säger det en hel del.

Haga Park Camping

Om man vill ha en lugn vistelse på Öland, då passar Haga Park Camping alldeles utmärkt. Vi bodde i en av deras stugor, ja det blev en stuga denna gången. Förra gången bodde vi här i tält… och det är en helt annan historia (en ganska rolig sådan) som jag kanske berättar om en annan gång.

Vår stuga på Haga Park Camping.

Vår stuga på Haga Park Camping.

Byrums raukar

Vi gjorde några utflykter, en av dagarna så begav vi oss till Byrums raukar. Yngsta sonen tyckte nog att det roligaste med det var att få klättra på kalkstenarna. Miljön där är ganska speciell, man blir lätt lite fascinerad. Finns gått om sittplats för den som har fika med sig, en hel del stenar som är perfekta stolar!

Barnen klättrar på raukarna i Byrum.

Vid Byrum finns Ölands mest kända och bäst utformade raukområde. De sällsamma stenstoderna har under årmiljonerna mejslats fram av havets ständiga rörelser mot kalkstenen.

Karlevistenen

Ja, vi åkte och tittade på en runsten också. Det var inte så märkvärdigt, men nu har vi i alla fall sett en på riktigt. Översättning av texten hittar du nedanför bilden.

Karlevistenen

Karlevistenen

Dold ligger den som de största dåd följde, det visste de flesta, ’stridernas Truds arbetare’ i denna hög. Ej skall en rättrådigare, kampstark ’Vagn-Vidur’ på sjökonungens väldiga mark råda över land i Danmark.

Dinousarier i Kalmar

Vi besökte fastlandet några gånger, en av dagarna till A World of Dinosaurs. Priserna på deras hemsida stämde inte överens med det vi faktiskt fick betala, det var dyrare än angivet. Det gick ganska snabbt att gå igenom utställningen. Lokalerna är jättemörka och ska man fota så blir bilderna brusiga… Dessutom hade de valt mycket färgade lampor i den rörliga delen, herre jösses, vad är det för fel med vanligt ljus? Men hur som helst, dinosaurier är häftiga! Värt pengarna? Nja.

T-Rex

T-Rex

Foto

Ja, jag hann faktiskt fota en del på vår semester också. Vi hade fantastiska solnedgångar alla dagar av vår semester på Öland. Lite roligare miljö att fota i än Sveriges fulaste stad! Eftersom jag gärna vill att andra får se mina bilder så kommer det ett till inlägg med nya gratis bakgrundsbilder. Uppdaterar och länkar här när det inlägget är skrivet och publicerat. Men ni ska få en liten förhandstitt redan här:

Brygga i solnedgången

Brygga i solnedgången vid Haga Park Camping.

Uppdatering:
Nu finns de nya bakgrundsbilderna från Ölandonline i ett nytt inlägg som du hittar här!

Längtar till nästa semester

Vi gjorde så klart mer saker än det jag berättat om här, men ja, nu är vi hemma i ett grådaskigt Borlänge igen. Motivationen att fotografera försvann direkt. Längtar redan till nästa semester. Skulle vara trevligt att vara borta fler nätter, skulle ju egentligen vilja ha mer tid till att fota. Öland är vackert och jag åker gärna dit fler gånger.

Kommentera

En knasig, kul och kreativ filur. Här hittar du min blogg och mycket annat.

%d bloggare gillar detta: