Nu har det gått lite mer än en vecka eller så sedan barnen började i skolan. Det är i alla fall slut på sommarlovet. Det märks att barnen inte riktigt är vana med att gå upp så tidigt på morgonen, alarmklockorna låter illa och länge på morgonen. Det värsta är att jag känner igen mig själv i detta elände. Morgonpigg har jag aldrig varit och kommer nog heller aldrig att bli det. Arvid har dessutom börjat i högstadiet, på en ny skola. Vilket också betyder att han behöver gå upp tidigare och åka buss till skolan. Än så länge har det väl fungerat lite si så där, det är tur att jag ofta är hemma (på gott och ont) och faktiskt kan skjutsa när det blir extremt mycket försenat på morgonen.

Sommar

Att sommaren tog slut, eller vänta, jag ska skriva om det där. Sommaren uteblev och nu har det kommit såna där riktigt tråkiga och kalla höst-vindar. Jag har dessutom börjat se gula och röda löv på en del träd här utanför. Det luktar depression i tre årstider framåt, jag hoppas verkligen att vi får en varm sommar nästa år. 2017 har tydligen varit den kallaste sommaren på 155 år enligt SMHI (källa Aftonbladet). Mitt drömyrke är nog att bli resefotograf och få åka till varma länder… ja, man kan ju drömma i alla fall! Det Svenska klimatet faller mig inte riktigt i smaken.

Fotografering

Men innan den så kallade sommaren tog slut helt och hållet så lyckades vi i alla fall styra upp en fotografering av barnen. De hade lovat oss att de skulle ställa upp och bli fotade innan sommarlovets slut, skönt att det blev av! Jag lyckades ta några fantastiska bilder som ska beställas hem som förstoringar så snart som möjligt!

Söker jobb

För övrigt så letar jag fortfarande efter inkomstkällor, det här med att hitta ett jobb efter man fyllt fyrtio är inte helt enkelt, stundvis orkar jag inte ens bry mig. Har man inte någon specialkompetens så är det svårt. Har man dessutom ingen gedigen och inriktad utbildning är det ännu svårare. Har man sedan också jobbat inom sjuttioelva olika branscher och provat på det allra mesta så verkar arbetsgivare tro att man inte vill jobba alls. Man känner sig lite korkad och dumförklarad ibland. Men så här är det, jag kan saker och en del av dom är jag riktigt bra på.

Projekt och idéer

Samtidigt har jag sjuttioelva idéer i huvudet som jag skulle vilja förverkliga. Lite i smyg så har jag faktiskt börjat skriva en del textmaterial till några av dom, vi får helt enkelt se vad som händer.