Kenth Hagström

En knasig, kul och kreativ filur. Flexibel tusenkonstnär med många järn i elden!

Foto

Systemkamera med fullformatssensor, äntligen! – Canon 5D Mark II

Canon EOS 5D Mark II

Canon EOS 5D Mark II

Ny systemkamera, äntligen! Efter att ha bevakat annonser i flera veckors tid på Blocket, Tradera, eBay och en del andra annonssidor så dök äntligen rätt annons upp. Jag skickade ett meddelande till säljaren direkt! Efter att jag skickat meddelandet såg jag att det fanns ett telefonnummer, doh! Så jag ringde upp och frågade om den fanns kvar, han svarade att annonsen var en halvtimme gammal. Så jag svarade helt enkelt att jag köper kameran för den summa han vill ha om den är i angivet skick. Det sa säljaren att den var och att han skulle hålla den åt mig till morgondagen, systemkameran befann sig ju i Karlstad, en bit bort.

Dagstripp

Det blev en dagstripp till Karlstad för att köpa en ny (eller rättare sagt bättre begagnad) systemkamera, en Canon 5D Mark II med endast 12302 exponeringar för att vara lite mer specifik. Väl på plats fick jag också höra att det var sju andra intressenter på denna systemkamera. Som tur var så var jag ju först med att kontakta säljaren!

Som en ny systemkamera

Nu några timmar senare så är jag mycket nöjd med mitt köp. En så välskött och lite använd 5D Mark II kostar normalt sett någon tusenlapp mer än vad jag har gett för den idag. Plasten och hela kamerahuset känns nytt, det till och med luktar nytt! Minimalt slitage. Snyggt paketerat i originalkartongen, med bubbelplasten kvar! Underbart! Det är kvalité i denna kamera, till skillnad från min föregående. Man kanske inte ska jämföra en budgetkamera med en proffskamera heller. Men jag kommer sova gott inatt! 🙂

Antal Exponeringar

Canon 5D Mark II – Antal Exponeringar

Objektiv

Nu är det bara att jaga objektiv. Något ur L-serien hade varit trevligt. Fotar mestadels porträtt, men ibland vill man ta lite natur och landskapsbilder också. Lite nyfiken på Canon EF 85mm f/1.8, inte från L-serien men jag har hört gott om detta objektiv. Vad rekommenderar du för gluggar?

8 Kommentarer

  1. Canon har väl en 85mm glugg som inte är L som jag hört är bra? Så nu snart måste vi ju ut och fota 😉

  2. Skulle rekommendera Canon’s 100mm 2.8 Macro för porträtt. Den använde jag mig av, helt suverän och sjukt skarp glugg. Dvs ICKE L-varianten, den finns i både och. Den billigaste menar jag.

Kommentera

En knasig, kul och kreativ filur. Här hittar du min blogg och mycket annat.

%d bloggare gillar detta: