Kenth Hagström

En knasig, kul och kreativ filur. Flexibel tusenkonstnär med många järn i elden!

Vardag

Tiden rinner iväg

Handbojor

Handbojor

Det känns som att tiden bara rinner iväg. Allting liksom rullar på runtomkring, men jag står still. Tror att jag behöver en bättre plan, för det här fungerar inte. Det är inte så att jag är sysslolös, men jag vill göra saker som leder till att man får fler kronor i plånboken. Inte vara hemma och tvätta, städa och fixa disken. För det är så det är just nu. Ofrivillig hemmapappa, missförstå mig inte nu. Det är rätt skönt att vara hemma och ha massor med tid till alla dessa vardags-måsten, ett tag. Jag har skrivit om det förut, det finns liksom en hel del nackdelar. Har ganska nyligen varit i kontakt med ett bemanningsföretag, men de ger luddiga förhoppningar om arbete. Med andra ord inget jag räknar med. Bilden ovan får reflektera lite hur jag känner. Men jag tänkte försöka hålla en mer positiv ton i resten av detta inlägg.

Kreativitet

Det finns en önskan om att skapa saker, jag är en kreativ person även om det kanske inte verkar så ibland. Har bland annat börjat skriva en liten artikelserie om fotografering, bara första delen som finns online just nu. Del 2 publiceras automagiskt senare idag, kl 16:00 (länk). Den första delen fick väldigt mycket visningar, trots att jag inte tyckte att det var något märkvärdigt alls. Del 2 i fotoskolan är längre och innehåller mer tekniska förklaringar, förhoppningen är att det blir ännu fler som läser desto längre jag kommer i artikelserien. Vi får se hur det går helt enkelt. Försöker i alla fall etablera mitt varumärke i andra människors huvuden, Fotomagiskt.

Fotomagiskt Logo

Fotomagiskt Logo

YouTube

Startade ett projekt för länge sedan, Kamerasnack. Det var väl kanske inte helt katastrofalt, men det var sjutton inte bra heller (första introt var ju lite kul och kreativt i alla fall). Har lite idéer om att faktiskt återuppta det här med videoinspelning, och då använda min artikelserie (som jag skrev om i stycket ovan) som manus. Hittade i alla fall ett litet och enkelt gratisprogram till OS X att skriva manus i rätt format med, Writer.

Men det är svårt att göra det själv, vissa saker går så klart att ordna men inte allt. Huruvida det blir av eller inte beror lite på hur populär min textbaserade fotoskola blir, än så länge så verkar intresset relativt stort ändå (i alla fall enligt besöksstatistiken). Det som är klart däremot är att det i så fall kommer att hamna på en annan YouTube-kanal, kopplad till Fotomagiskt via Google+.

Webbutveckling

Ett tag så hade jag stenkoll på WordPress, HTML, CSS, PHP och MySQL. Funderar starkt på att börja med detta igen, dels för att det faktiskt drog in lite pengar när jag pysslade med det, dels för att jag tycker det är roligt. För övrigt så driftar jag ju mina egna webbsidor på en molnbaserad unix-server, denna och fotomagiskt bland annat (japp, det är WordPress som körs på bägge). Det är lite pyssel då och då, men allt är för det mesta uppe och rullar utan problem. Det bästa vore ju om man kunde skapa lite digitala produkter, som andra kan köpa online. Även om det tar tid att programmera så är det nog värt det i slutändan. Annars är jag intresserad av av större projekt… man skulle byggt något likt SquareSpace kanske eller starta en egen bildbyrå. Att tänka i liten skala är tråkigt.

Foto

Jag är fotograf, men jag har väl kanske inte möjlighet till att göra en bra marknadsföring för att få igång det hela just nu däremot. Reklam kostar alldeles för mycket pengar tyvärr. Det händer att jag får in något fotojobb lite då och då, men det är i skrivande stund inget jag blir rik på. Det är dessutom stenhård konkurrens och jag är inte bäst… än! Du hittar en del av mina foton på instagram @kenthhagstrom eller på @fotomagiskt.se, följ gärna bägge mina konton! Söker fortfarande efter en modell eller två i Borlänge-trakten.

Fotokonst

Har också börjat annonsera ut i mitt flöde på Facebook att jag säljer fotokonst lite då och då, inte så många som nappat än, men jag försöker i alla fall.

Dags att fylla på med lite ny fotokonst i vardagsrummet!? Den här vackra bilden med stenar i havet är tagen i Gävle.

Dags att fylla på med lite ny fotokonst i vardagsrummet!? Den här vackra bilden med stenar i havet är tagen i Gävle. Intresserad? Skriv en kommentar nedan!

Fotomagiskt

Mitt varumärke Fotomagiskt representerar den del av mitt fotograferande där människor är i fokus. Natur och landskapsbilder tas i större utsträckning för nöjes skull, även om jag försöker sälja även sådana bilder ibland. Besök gärna min hemsida https://www.fotomagiskt.se.

Lightroom och Photoshop

Självklart kan jag inte allt om Lightroom och Photoshop, men jag kan en hel del. En del av den kunskapen har jag tänkt att dela med mig av, andra delar har jag tänkt att eventuellt erbjuda mot betalning i framtiden. Jag har i alla fall tänkt lite på det, hur det blir i slutändan vet jag däremot inte riktigt än. Redigera bilder åt andra fotografer kanske.

Organisera

Det känns lite som att börja om på nytt. För att få något av det här att fungera (eller helst alltihop) så lär jag nog organisera om lite, avsätta tid till varje enskild sak och fokusera på just det under den avsatta tiden. Det handlar väl lite om att få struktur. Ett schema helt enkelt. Ett riktigt jobb har jag inte så stora förhoppningar om, så jag känner att jag måste göra något mer produktivt än att sitta av tiden mellan tvätt och disk. Har någon tips på fler saker jag skulle kunna göra eller som ni vet att jag kan göra!? Eller hur jag ska göra!? Eller vill du bara pusha mig att få fingrarna ur arslet och få något gjort, skriv en kommentar nedan! 🙂

5 Kommentarer

  1. Vi måste göra nått riktigt projekt ihop sen 😉

  2. Johan Dalan

    Ta några kurser på högskolan, tenta av det du redan kan och ta lite nya kurser. Mittuniversitetet kör mest distans, annars har du ju Borlänge.

    • Jag har inte högskolebehörighet. Omständigheterna och tiden det tar att fixa är inte värt besväret. Dessutom är jag bitter och arg och mitt tålamod är slut för länge sen. Vänta på besked från alla instanser och sedan vänta på att få börja. Nej. Jag utbildar mig gärna, men på andra sätt.

Kommentera

En knasig, kul och kreativ filur. Här hittar du min blogg och mycket annat.

%d bloggare gillar detta: