Kenth Hagström

En knasig, kul och kreativ filur. Flexibel tusenkonstnär med många järn i elden!

Foto

Till Falun, tur och retur! Solnedgång på Lugnet

Solnedgång vid Lugnet

Solnedgång vid Lugnet

Igår eftermiddag/kväll så åkte jag och min bror till Falun, vi hälsade på vänner och drack kaffe. Det pratades mycket om våra projekt, film och foto, men det blir väl så när man har relativt lika och gemensamma intressen. Någon sa att vi skulle säga till i tid innan vi kom nästa gång, så skulle det finnas fika.

En omväg på väg hem från Falun

På vägen hem så chansade vi lite och tog en liten omväg, en extra tur upp till utsiktspunkten vid Lugnet. Moder natur levererade helt klart och vi fick se en majestätisk solnedgång över Falu-skogarna. Det var fler än vi på plats som njöt av de vackra färgerna på himlen. Så nu fick jag tillfälle att skjuta av några skott med min nyförvärvade kamera! Trots det lite sunkiga (och enda objektivet jag äger just nu, Canon 50mm f/1.8 II) så blev det helt okej bilder. Kvalitén från en kamera med en sensor i fullformat går liksom inte att jämföra med en kamera med APS-C. Vill du jämföra Canon-kameror så rekommenderar jag att du börjar längst ner på (Canon EOS wikipedia). När jag använt min Canon 5D Mark II lite mer så ska jag skriva en produktrecension och berätta vad jag tycker är bra och dåligt med den.

Det känns bra

Att äntligen äga en kamera som inte begränsar en rent tekniskt känns bra, det blev lite roligare att fotografera igen. Men ett bättre objektiv hade inte skadat, det här objektivet känns lite väl plastigt!

Solnedgång vid Lugnet i Falun

Solnedgång vid Lugnet i Falun

Fotoprojekt

Jag har en del idéer på fotoprojekt, behöver någon/några som kan ställa upp som modell och någon som kan sminka snyggt. En del kontakter har jag väl kanske, men det är svårt att få saker att passa in i tiden, de flesta har fullt upp med sitt eget. Men det ska nog gå att få till något snart! En idé jag har är att åka till Bispbergs klack (jag har varit där förut) extremt tidigt på morgonen och fota ett ett par eller en tjej i soluppgången med landskapet i bakgrunden, uppklädd alldeles för snyggt för att vara ute i skogen! Intresserad? Skriv en kommentar nedan! 🙂

Kommentera

En knasig, kul och kreativ filur. Här hittar du min blogg och mycket annat.

%d bloggare gillar detta: