Kenth Hagström

En knasig, kul och kreativ filur. Flexibel tusenkonstnär med många järn i elden!

Ekonomi

Tjäna pengar online! Går det verkligen?

Pengar

Pengar

Går det att tjäna pengar online? Eftersom jag ofta och gärna sitter vid datorn så har jag så klart också undrat om det är möjligt! Jag har testat! Naturligtvis så tror jag inte på att man kan bli rik över en natt, risken är nog stor att få virus eller råka ut för något annat otrevligt om man inte är försiktig. Men lite extraslantar borde ju gå att ordna, eller vad tror du!?

Tjäna pengar online med undersökningar

Tro det eller ej, men efter väldigt många sökningar på Google så har jag lyckats lista ut några helt legitima sätt att faktiskt tjäna pengar online. Haken? Ja, du tjänar inte särkilt mycket alls! Men det hela går ut på att du avsätter en del av din tid till att svara på undersökningar och enkäter online. De flesta webbsidorna som har den här formen av undersökningar har alla ett slags poängsystem, jag är bara intresserad av de som kan göra en utbetalning till mitt PayPal-konto. Vissa av sidorna erbjuder nämligen ingen kontant-utbetalning utan låter dig köpa saker i deras system, väldigt begränsat med andra ord. Åsiktstorget är en av de där jag upplever att det går snabbast att få ihop poäng. Där behöver du få ihop 500 poäng för att kunna få en utbetalning på 50kr till ditt konto hos PayPal, kontot måste vara verifierat för att du ska kunna ta emot utbetalningen.

Min undersökningshistorik från Åsiktstorget under testperioden för att ta reda på om det går att tjäna pengar online.

Min undersökningshistorik från Åsiktstorget under testperioden för att ta reda på om det går att tjäna pengar online.

Som du ser ovan så är det ganska många undersökningar man behöver göra för att komma upp i lite poäng. Men har du inget annat för dig, så varför inte klicka igenom en undersökning? Den undersökning av dessa som tog längst tid att klicka sig igenom tog ungefär 20 minuter att genomföra, de kortare har tagit mellan 2 och 10 minuter att göra. Som sagt, det är inga stora summor men det går att tjäna pengar online!

Skapa en egen kanal på YouTube

Många tror att det är lätt att tjäna pengar genom att skapa videomaterial och sedan ladda upp det till YouTube. Sanningen är att vinst från visning av reklam bara är en mycket liten del av YouTube-stjärnornas inkomstkälla. 1000 visningar kan i bästa fall leda till ungefär $1 i vinst (se det som en fingervisning). Men det är inte helt säkert att du tjänar en hel dollar bara för att du har fått tusen visningar. Ett sätt för att göra sig mer attraktiv för annonsörer är genom att inrikta sig på ett specifikt ämnesområde. Sedan måste du konsekvent hålla dig till det ämnet, den dagen jag själv startar en egen kanal så kommer den med all säkerhet handla om foto (kolla in min andra hemsida). Hur mycket du tjänar beror också på hur annonsören betalar för reklamplatsen, det finns nämligen olika varianter.

Cost Per Click (CPC)

CPC är när en annonsör betalar pengar baserat på klick. Om ett visst nyckelord har en CPC på $3 och någon klickar på den annonsen debiteras den annonsören $3. Dessa annonser dyker upp i nedre delen av bilden i videon och kan också visas som en fyrkantig banner på höger sida av din kanal.

Cost Per View (CPV)

CPV är när en annonsör betalar pengar baserat på antalet visningar. En visning för annonsören innebär att någon tittar på en annons i minst 30 sekunder eller hälften av annonsen. Beroende på vilket som kommer först. En person kan klicka på annonsen 50 gånger men det skulle fortfarande inte debiteras annonsören, eftersom de inte betalar för klicket, de betalar för visningen.

Andra inkomstkällor

Om du har en egen kanal på YouTube så finns det andra sätt du kan använda för att öka dina intäkter. De större aktörerna vet detta och har därför flera olika sätt som de använder för att tjäna pengar, det handlar om allt från produkter de säljer till affiliatelänkar till externa shopping-sidor, Amazon är ett bra alternativ!

Bli en affiliate och tjäna pengar online

Det är inte helt gott om möjligheter som affiliate på den Svenska marknaden men det går att tjäna pengar online på detta sätt även här. AdRecord är en aktör som jag rekommenderar. De har ett ganska brett urval av annonsörer.

Även om Amazon inte finns i Sverige ännu så går det ändå att tjäna pengar på att hänvisa trafik till deras webbsida, om du klickar på min länk i början av den här meningen och sedan gör ett köp så får jag provision på det. Har du en kanal på YouTube där du har en engelskspråkig publik så är detta ett sätt jag rekommenderar för att öka dina intäkter lite grann.

Visa reklam på din webbsida

Det här är något som jag faktiskt redan gör på denna sida. Det är dessutom kopplat till min ”affiliate” AdRecord. Det är inte komplicerat att visa reklam på din hemsida. Däremot så krävs det en hel del besökare innan det börjar löna sig. Själv är jag är långt ifrån några större summor. Den senaste veckan har jag bara haft ungefär 150 unika besökare, vilket inte är mycket alls. Men man måste ju börja någonstans. Uppföljning på detta kommer längre fram i tiden.

Om du är sugen att prova på så klicka gärna på min länk till AdRecord när du ska registrera dig, så får jag några kronor extra i plånboken tack vare dig!

Testa produkter och tjäna pengar online

Jag har testat några olika tjänster online där man testar webbsidor åt andra, man spelar in sin skärm medan man besöker webbsidan, samtidigt berättar man (på engelska) vad man tycker om sidan, vad som kan göras bättre och vad som inte fungerar. Exempel på såna här tjänster är Usertesting, Userbrain och TryMyUI.

Den site som jag fått flest uppdrag ifrån är Testbirds, det handlar fortfarande inte om några stora pengar, men betydligt mer än för att göra en undersökning online.

Sammanfattning

Om du vill bli rik över en natt så är detta inte något för dig, som med det mesta här i världen så krävs det hårt och metodiskt arbete för att göra sig en liten förtjänst. Att göra undersökningar online kan kanske generera en hundralapp i månaden, om du har tid och lust. Det jag tror mer på är att hänvisa webbtrafik till shoppingsiter där du får provision, detta kan generera mer i vinst beroende på vad som köps. Att testa webbsidor och webbtjänster är relativt enkelt, men jag fick inte så många uppdrag. Bara två stycken under testperioden som vardera betalade $10 till mitt PayPal-konto.

Vad tycker du?

Har jag missat något eller har jag fått något om bakfoten? Har du andra erfarenheter? Berätta gärna vad du tycker i en kommentar nedan!

  1. Man kan ju även använda sig av sign up-bonusar. T.ex payoneer som ger 250 sek om man använder sig av deras kreditkort. Eller varför inte Trine some ger en 10 euro om man investerar minst 15 euro själv i solenergi i Afrika. Det är ju även bra för social utveckling på kontinenten samt miljön! Så vill man ha 10 bonus på sin första investering (eller bara kolla läget) så kan man använda den här länken: https://www.jointrine.com/justinvested/insolar/20265

Kommentera

En knasig, kul och kreativ filur. Här hittar du min blogg och mycket annat.

%d bloggare gillar detta: