Kenth Hagström

En knasig, kul och kreativ filur. Flexibel tusenkonstnär med många järn i elden!

Jobb, Vardag

Trasig rygg

ulleo / Pixabay

Ja, nu har jag blivit en av de med trasig rygg. Tyvärr är det inte ett april-skämt. Har början till diskbråck. Har problem att stå långa stunder och får helst inte sitta. Ska helst ligga på rygg med benen upp-pallade i 90-graders vinkel för att vila. Har en del övningar som ska hjälpa mig att bygga upp muskulatur. Men det sker ju inte över en natt… Så hur får man det här problemet? Jo, man sitter still för mycket och för länge. Mitt jobb som jag trivs med väldigt mycket är tyvärr en bidragande orsak.

Varit ledig 4 dagar

Nu har jag varit ledig i fyra dagar, men i morgon ska jag arbeta igen. Vi får se hur det går, är livrädd att jag inte ska orka stå tillräckligt länge. För det betyder att jag måste bli sjukskriven igen. Tills dess att jag tränat upp kroppen tillräckligt mycket för att klara av att jobba. Vilket jag inte alls har någon lust med. Samtidigt så är det ingen som faktiskt röntgat min rygg än, när man går till vårdcentralen med ryggproblem så blir man automatiskt skickad till sjukgymnaster. Kolla upp något verkar man inte ha tid med idag. Nej, jag är inte imponerad.

Akutbesök hos naprapat

Men naprapaten (privat klinik eftersom det blev akut med smärtan) var säker på sin sak. Han hade sett problemet många gånger förut, sned rygg på grund av långvarig belastning. Kota L5 är det som orsakar mina besvär enligt honom. Har fått några övningar som jag ska göra morgon och kväll (det känns lite bättre direkt efter övningarna), vilket jag har gjort och kommer att fortsätta med. Samt ta kortare promenader. Ska komplettera längre fram med motionssimning eftersom bra kondition hjälper kroppen åt rätt håll.

Rehabilitering

För att undvika ytterligare belastning i onödan så har jag köpt ett höj- och sänk-bart skrivbord till mig själv. Köpte en träningsmatta också, upptäckt att det är hårt att ligga på golvet och träna. Sen har jag en tid hos en sjukgymnast den 8:e april, och då är det väl gissningsvis bara att fortsätta med övningar eller fler kanske. Alternativet till att inte träna är permanenta problem, om det nu inte har gått så långt redan (ja, visst låter jag positiv). Det är inte roligt alls. I vissa fall så krävs en operation, förhoppningsvis ska jag slippa det genom träning.

Kommentera

En knasig, kul och kreativ filur. Här hittar du min blogg och mycket annat.

%d bloggare gillar detta: