Efter en god hotellfrukost så var det dags att ge sig av mot Prison Island, det var bara en kort promenad från hotellet. Clarion Collection Hotell Etage var snälla att låta oss låna ett konferensrum där vi kunde förvara våra väskor och värdesaker under tiden som vi befann oss på Prison Island, trots att vi faktiskt redan checkat ut. Det blir pluspoäng på omdömet.

Prison Island

Väl på plats så delade vi upp barnen i olika lag, vi räknade 1,2,3, 4 och 5. Inget tjafs om lagindelning, alla fann sig direkt i det vi vuxna bestämde. Sedan fick de komma på ett namn på sina lag. Vi vuxna fick så klart vara ett eget lag, vi kallade oss för ”Päronen”. Alla lag fick sedan en elektronisk tagg som användes för att öppna celler. Man kunde också använda den för att se aktuellt resultat på de skärmar som fann utspridda i lokalen. Grönt ljus utanför betydde ledig cell, rött ljus betydde upptaget och blått ljus betydde att cellen var tillfälligt avstängd. Gult ljus inne i cellen betydde del-poäng, grönt ljus betydde att man klarat av uppgiften i cellen och rött ljus att man misslyckats.

Taggade

Barnen var taggade och drog iväg med språng direkt efter det att de fått sina elektroniska taggar. Man skulle ju kunna tro att de borde vara lite trötta i benen efter gårdagens spring i alla trappor inne på Kokpunkten. Det var i alla fall jag, trött i benen alltså.

Det fanns ganska många olika celler med mycket varierande utmaningar. ”Päronen”, det vuxna laget som jag var med i gick ut bra i start. Men sedan tjorvade det ihop sig lite, några rum misslyckades vi med direkt efter vi öppnat dörren. Men vi tog snart igen de förlorade poängen, vi gjorde om några av de celler som vi fick dåligt resultat i och lyckades få lite bättre resultat.

Gratispoäng

På vägen ut så hittade ”Päronen” några gratispoäng (barnens mobiler fanns ju inlåsta i ett skåp under vistelsen på Prison Island). Så genom att fota vårt lag, checka in på Facebook och visa personalen så fick vi hundra poäng extra, fusk? Nej det tycker jag inte! 😉

Resultat

Placering Lag Poäng
1 Päronen 959
2 Elite 824
3 Extreme 818
4 DITT 732
5 One 636
6 Pingvinerna 517

McDonalds

Efter besöket på Prison Island så var det dags för lite lunch på McDonalds, det var i alla fall inte särskilt långt att gå. Man går ut från Prison Island och sedan ligger McDonalds rakt över gatan. Trots att vi förbeställt så tyckte jag nog att det gick lite för segt att få ut maten, däremot lyckades de pricka alla rätt på vad alla skulle ha, vilket jag faktiskt är lite imponerad över. McDonalds är väl kanske inte kända för att göra alla rätt på stora beställningar. Vi kunde i alla fall äta i lugn och ro, ingen stress. Det fanns gott om tid. Själv köpte jag dock en extra burgare, man blir ju inte riktigt mätt annars.

Hemresan

Efter maten gick vi tillbaka till hotellet och hämtade alla våra väskor och värdesaker. Sedan gick vi samma väg tillbaka, tillbaka till ICA eftersom barnen ville handla glass. Vilket de så klart fick göra. Sedan gick vi till Vasaparken strax utanför tågstationen och pausade lite innan det var dags att åka med tåget mot Sala. När klockan närmat sig avresa så promenerade vi till tågstationen och gick ut på perrongen för att vänta. Alla kom ombord på tåget och bytet i Sala gick bra, tåget hem mot Borlänge var dock försenat med ungefär 25 minuter. Alla barn och alla vuxna kom hela vägen hem!

Tack 6C!

Vi vuxna som följt med på resan är mycket imponerade över denna otroligt skötsamma klass. Alla har lyssnat och gjort så som vi bett dem om, ingen argumentation, inget onödigt bus och inget tjafs. Själv har jag dessutom haft riktigt roligt på resan! Jag måste nog faktiskt påstå att barnen skött sig exemplariskt under hela resans gång!

Vad tyckte du om resan?

Om du var med på resan så får du gärna skriva en kommentar här nedan. Berätta vad du gillade bäst eller kanske vad som var roligast, vad tyckte du om maten, eller hotellet?