Nu är jag så där trött på det allra mesta igen. Förändring sker inte över en natt, men verkligheten är för långsam och jag har inte tid att vänta på att något magiskt under ska inträffa. Mitt tålamod är slut. Den ekonomiska situationen är långt ifrån optimal, att köpa något utöver det mest nödvändiga för överlevnadens skull får konsekvenser. Det jag pratar om egentligen är att hitta ett arbete, en inkomst. Sedan jag skrev in mig på Arbetsförmedlingen så har det inte hänt mycket alls. Överflödig, så kan man väl säga att jag känner mig. Det finns ingen plats för mig i samhället. Min närvaro fyller ingen som helst funktion utanför hemmets väggar.

Det är inte så att jag inte försökt, men nu ger jag upp på riktigt. Det är till och med dokumenterat att jag ställer upp för andra, men man kommer ingenstans genom att vara snäll. Det är bara att inse fakta, jag kommer inte att få någon anställning. Ska jag tjäna några pengar så får jag mest troligtvis fixa det själv. Det lutar starkt åt att börja frilans igen. Ser tyvärr ingen annan utväg än att bli min egen arbetsgivare. Arbetsförmedlingen kan inte heller erbjuda någon hjälp, eftersom jag som vanligt inte tillhör någon prioriterad grupp. Det är den bistra sanningen.

Arg & bitter

Hela situationen gör mig arg och bitter. Jag går inte ens längre ut, i alla fall inte absolut mer än nödvändigt. Att min trasiga fot spökar och gör ont (riktigt ont alltså) gör inte saken bättre. Är så sjukt less på resten av världen, jag bad om en chans, men tydligen så var det för mycket begärt! Skulle nog till och med kunna påstå att jag hamnat i en slags depression på grund av situationen. Vilket inte gör saken lättare. Sen är det intressant att andra verkar tro sig ha alla lösningar på mina problem. Jag förstår era ambitioner, men det är kanske inte alltid så enkelt som ni tror.

Vem är jag i verkligheten

Vill du veta mer om personen jag egentligen försöker vara, då hittar du en beskrivning här, med lite trevligare ton. Det finns även en CV i PDF-format som du kan ladda hem och läsa, till skillnad från många andra så ljuger jag inte i detta dokument.

Välkommen till verkligheten!