Kenth Hagström

En knasig, kul och kreativ filur. Flexibel tusenkonstnär med många järn i elden!

WWW

Vettiga tillägg för WordPress

27707 / Pixabay

Det här med att hitta vettiga tillägg för WordPress som både fungerar är användbara och lättanvända är inte alltid helt enkelt. Så jag tänkte göra livet lite lättare för dig och lista några av mina favoriter som nästan alltid installeras.

Jetpack

Många säger att det är mycket ”bloat” i det här tillägget, men jag anser att fördelarna överväger nackdelarna. Tillägget innehåller många nyttiga funktioner! Bland annat så kan du automatisera länkning av dina inlägg på flera olika sociala medier, det här är något jag använder flitigt för att slippa behöva klistra in mina inlägg manuellt på sjuttiotolv olika ställen. Det ger dig också besöksstatistik, ett lite förbättrat skydd mot intrång och mycket annat!

Sucuri Security

Säkerhet är något man ALLTID måste tänka på när man gör något online, en hemsida är dessutom online dygnet runt. För att minska risken att något tråkigt händer så kan man med hjälp av det här verktyget i alla fall minska risken lite grann. Det finns så klart andra tillägg som gör samma sak, men det är detta som passar mig bäst.

Yoast SEO

Har man en hemsida så vet man att man behöver kunna i alla fall lite om SEO för att lyckas. Det här är ett tillägg som hjälper dig på vägen dit! Du får bra tips och råd på vad som saknas i ditt innehåll, eller om du har för långa meningar eller om ditt nyckelord dyker upp för ofta eller för få gånger! Det var bara några exempel, tillägget gör så mycket mer!

Pixabay Images

Har du inte riktigt tid eller lust att fixa den där perfekta bilden till ditt inlägg eller din artikel? Då är det här perfekt för dig! Ett tillägg som låter dig söka bland tusentals bilder som du faktiskt får använda! Det är dessutom snyggt integrerat i WordPress användargränssnitt.

Incoming Links

Detta tillägg upptäcker automatisk inkommande länkar, när någon länkar till din webbsida/blogg alltså! Tillägget genererar statistik och du kan välja att skicka rapporter med mail. Det här hjälper dig att hålla kontakt med dina läsare eftersom du får reda på när en bloggare eller en publikation skriver om dig och länkar tillbaka till din webbplats. Det hela sker så klart med lite fördröjning, men det är ändå ett mycket praktiskt verktyg!

Vilket är ditt favorit-tillägg?

Använder du något av de tillägg jag nämner här ovan? Har du bättre förslag på vad man ska använda? Skriv gärna en kommentar här nedanför och berätta vilket som är ditt favorit-tillägg för WordPress!

2 Kommentarer

  1. Tack för tipset med pixabay pluginet, använder vanliga fall bilder där genom att söka mig till dem manuellt 😛 så nu skall det installeras.

Kommentera

En knasig, kul och kreativ filur. Här hittar du min blogg och mycket annat.

%d bloggare gillar detta: