Det här med vinter, ja det är jättekul att vi fick en bra vinter. Men det finns en baksida med all denna snö som ingen egentligen pratar om. För vintern kommer ju varje år och det ”hör ju till”. Totalt onödigt merjobb kallar jag det för. Pratar bland annat om tung snöskottning som måste göras typ 3 dagar i veckan, om man inte vill snöa in och bo i en igloo alltså.

Jag pratar om att skrapa av centimeter-tjocka islager från bilrutan, har man otur gör man illa sig också (och det gör extra ont när det är kallt). När man väl tagit sig in i bilen, ja då är det bara att dra på värmen på max och låta den gå en kvart (eller mer), när fläkten i bilen går så hör man inte heller vad man tänker! Så radion åker på med volymen på max så det sprakar i högtalarna. Gissar på att det ser roligt ut när man beger sig ut på morgonen, i en poplåda täckt i ett lager is och snö. Vid kallstart förbrukar ju bilen dessutom mer bränsle, så det kostar faktiskt pengar också.

Det här med att klä på sig är också en helt vetenskap! Man behöver tjugofem kilo kläder för att inte frysa ihjäl när man ska hämta posten! Ja, nu är jag trött på detta elände. Man skulle kunna tro att det är en ny istid på gång!

Less på vinter

Ja, som du kanske märker så är jag rätt så less på det här med snö och kyla nu. För min del får det gärna vara klart och färdigt med denna årstid nu. Gissar på att jag inte är ensam om att längta efter den Svenska sommaren. Du vet den där dagen en gång om året när det faktiskt är varmt här i vårt avlånga land. Okej om det hade varit fint väder lite oftare än en gång i månaden. Men det är grådaskigt och allt går i bleka svartvita toner, ibland försöker solen titta fram och det blir att se ut som ett sepia-foto. Men det brukar gå över rätt snabbt.