Kreativ och ambitiös tekniknörd med många förmågor

Fotografi

Fågelfoto med superzoom, Sigma 150-600mm f/5-6.3

Har länge velat fotografera fåglar (och andra vilda djur). Men har inte riktigt haft rätt utrustning för ändamålet förrän nu. Fågelfoto kräver ju lite mer zoom. För att mestadels finansiera inköpet av en superzoom så är resultatet att jag inte längre äger någon drönare alls. Konstaterat att det var en kul grej med drönare, men det är fotografering som är min stora passion. Så vad för objektiv blev det då? Har köpt ett Sigma 150-600mm f/5-6.3 och hittills är jag supernöjd med det.

Vart hittar man fåglar?

När jag begav mig ut första gången så var det inte alls bra väder, det var grådaskigt och kallt. Men jag läste på lite ändå och konstaterade att det var enklast att fotografera fåglar där de är vana med att människor rör sig i området. Så det blev en tur till Frostbrunnsdalens naturreservat första dagen. Hade dock ingen koll på hur jag skulle ställa vare sig kameran eller objektivet för att få så bra foton som möjligt. Men jag hittade en blåmes och en koltrast i alla fall.

Fågelfoto vid Älvravinerna

Skam den som ger sig, tog mig en annan ledig dag till naturreservatet Älvravinerna här i Borlänge. Där finns en väl trafikerad led runt området där många människor rör sig. Hade dessutom lite bättre väder än första gången jag var ut. Nu blev det lite bättre bilder då jag började få ordning på alla inställningar för detta ändamål. Största lärdomen hittills är att våga välja mycket högre ISO-värden än vid annan slags fotografering.

Ormvråken vid Vassjön

Senaste dagen jag var ut så hittade jag på en ormvråk som en liten prick på himlen. Inte tillräckligt mycket zoom för att få till en bra bild. Men nu vet jag vart en håller hus. Ska lyckas med att fotografera den bättre i framtiden.

Talgoxen var lite närmare och nyfiken på vad jag pysslade med tror jag.

Det blir mer fågelfoto framöver

Det kommer definitivt att bli mer fågelfoto framöver. Man kommer ut i luften och ut i naturen. Man får se några av de djur vi delar världen med på lite närmare håll. Utöver det så får man lite extra motion av att bära runt på +4 kg kamera.

Skriv en kommentar