Kreativ och ambitiös tekniknörd med många förmågor

Fotografi

Studentfoto: Minnesvärd nystart för nybörjarvuxen

Studentfoto

Studentfoto

Fick tillfälle att ta ett studentfoto då jag är förälder till en av alla de ungdomar som tog studenten igår. Grattis och välkommen till en nystart i livet, nu är du nybörjarvuxen på riktigt!

För att få till en perfekt bild så ställde jag upp en blixt i en softbox ute på gräsmattan, vilken jag sedan placerade på ett stadigt ljusstativ. Som en naturlig bakgrund hade jag en frodig grön häck med många buskar. För att göra fotograferingen så snabb och enkel som möjligt valde jag att använda TTL på min AD200 Pro, vilket gav mig automatiska inställningar för en optimal exponering.

Jag valde att behålla kamerans inställningar på enkla standardvärden med en stor bländaröppning på f/2.8. Slutartid på 1/250s. Självklart strävade jag också efter att hålla ISO-värdet så lågt som möjligt för att undvika brus i bilden. Dessutom var jag noggrann med att montera kameran på ett stadigt stativ för att minimera risken för eventuell skakning och oskärpa. Zoomade in max med tele-objektivet för att få så mycket bakgrunds-oskärpa som möjligt.

Minnesvärt och underbart väder

För att göra det ännu mer perfekt hade vi också ett helt underbart väder, med en strålande kvällssol som smög sig fram i bakgrunden. Det kunde knappast ha blivit bättre än så här. Jag måste säga att jag är otroligt nöjd med slutresultatet. Jag tycker att det blev ett helt fantastiskt och minnesvärt studentfoto! Det är verkligen något speciellt med porträttfotografering. Särskilt när det handlar om att fånga dessa viktiga och glädjefyllda ögonblick i människors liv. Porträttfotografering är mycket roligare än att fotografera stillastående blommor, även om det också har sin charm.

Student-ballonger

Skriv en kommentar