Kreativ och ambitiös tekniknörd med många förmågor

Äventyr

Ren tur utanför bilen för mobilen: Tur i oturen

Sony Xperia 1 II

Sony Xperia 1 II

Var ute nu på kvällen och flög lite drönare, filmade och fotograferade en av de få majbrasorna som fortfarande lever kvar. Min drönare (DJI Air 2S) styrs med hjälp av att man monterar mobilen på fjärrkontrollen. Viktigt att veta för storyns skull. Så när jag var klar med drönaren så packade jag ner den i väskan. Tog loss mobilen, kollade lite på några av mina klipp och la ifrån mig mobilen.

Packade upp systemkameran i den andra väskan. Knäppte några vanliga stillbilder på brasan och området runtomkring. Sen kände jag mig klar så jag packade in allt i bilen, drönare och kamera i skuffen och började åka hemåt.

Majbrasan där mobilens äventyr började.
Majbrasan där mobilens äventyr började

På vägen hemåt så spelade jag musik i bilen via Spotify från mobilen, strax efter Mellsta-rondellen in mot stan så tappade jag plötsligt anslutningen till mobilen. Då slog det mig att jag nog lagt den på taket på bilen när jag tog loss den från drönarens fjärrkontroll. Så nu insåg jag att den mest troligtvis blåst av biltaket i strax över 80 blås…

Ok, det är kört, mobilen måste vara kaputt

Okej, bara att köpa ny mobil nu då tänkte jag. Är nu helt säker på att min mobiltelefon är helt kaputt. Mest arg på mig själv att jag glömt den på biltaket. Hur som helst, i nästa rondell så vänder jag tillbaka mot Mellsta-rondellen och ser att det är minst 10-15 bilar som är på väg åt andra hållet där min mobil åkt av… Vänder i nästa rondell igen för att ta upp jakten på min mobil. På väg upp för backen så ser jag något svart och fyrkantigt som ligger mitt på asfalten, så jag saktar in och stannar helt med varningsblinkers på. Kliver ur bilen och går fram till min telefon som jag nu är helt säker på att den är död då den inte återanslöt till bilen.

Lyfter upp den och ser några minimala skavanker på mobilens skal, alltså på baksidan, på skalet. Jag vänder på den och ser att min skärm är lite smutsig och har lite släp-spår, drar av skärmskyddet och det är inte en enda repa på, inte en enda repa!!! Skärmen är alltså så gott som ny fortfarande och nu har jag provat och testat att touchen fungerar överallt och det gör den också!

Hur mycket tur kan man ha?

Det är så skönt att slippa behöva köpa en ny mobil, de är ju ändå rätt dyra! Bjuder på den här storyn! Tänker att det säkert roar er alla andra lite! För den som vill veta så är min mobil en Sony Xperia 1 II.

PS. Jag är hemma nu, ska inte göra mer avancerade saker idag!

Uppdatering: Jag har köpt en ny drönare, en DJI Mini 3 Pro som har en annan slags fjärrkontroll. Så förhoppningsvis ska det inte kunna hända igen! 🙂

Skriv en kommentar